Gelijkheid door de kracht van verschillen

meer over:
In veel klassen zitten diverse culturele en sociale achtergronden. Zet dat op een positieve manier in en bereid je studenten zo voor op een internationaal georiënteerde arbeidsmarkt.

Dit is sessie 1.16 van het Nuffic Congres. Bekijk alle sessies.

Waar gaat deze sessie over?

Studenten met andere achtergronden spreken vaak al meerdere talen. En ze hebben al verschillende perspectieven op de wereld vanuit cultuur, religie of simpelweg een andere opvoeding.

Als je deze achtergronden en verschillen positief benadrukt help je je studenten om hun talenten verder te ontwikkelen. Zo bereid je ze voor op een interculturele samenleving en een internationaal georiënteerde arbeidsmarkt.

Wat levert deze sessie jou op?

Je leert anders te kijken naar je studenten en te zien waarin zij uniek zijn. Ook leer je hoe je ze helpt om zich daarvan bewust te worden. En hoe ze dit effectief kunnen inzetten.

Werkvorm

Inspiratiesessie

Sprekers

  • Nilay Avar, projectleider mbo, Nuffic
  • Monaim Benrida, programmamanager Gelijke Kansen, ministerie van OCW

Succesvol switchen tussen de straat en school

17 juni 2019
Jongeren die op straat groot zijn geworden, hebben moeite om op de schoolladder te klimmen. Gelijke prestaties leiden niet tot gelijke kansen. Hoe verander je de schoolcultuur zodat docenten en studenten geloven in hun eigen kunnen?

Nuffic Congres 2019

10 oktober 2019 09:00 - 17:00
Van Nelle Fabriek, Rotterdam
Duurzaam internationaliseren - hier, daar en online.