eTwinning

eTwinning is een gemeenschap voor scholen in Europa die leerkrachten en ander schoolpersoneel in staat stelt om samen te werken, te delen en samen te leren. Leraren kunnen activiteiten online organiseren en uitvoeren met hun leerlingen en collega's uit andere landen. Met steun van de TwinSpace-omgeving kunnen ze deelnemen aan samenwerkingsprojecten en erkenning krijgen voor deze projecten met nationale en Europese kwaliteitslabels. ​Een leven lang leren is essentieel en eTwinning biedt webinars, online cursussen, conferenties en andere mogelijkheden voor professionele ontwikkeling. Iedereen kan eTwinning-ambassadeur worden en elke school kan het eTwinning-schoollabel ontvangen.​

Een internationale ervaring zonder te reizen

Via eTwinning kun je samen met je klas online samenwerken met Europese scholen. Door een account aan te maken kun je op zoek gaan naar geschikte samenwerkingspartners en kun je samen een project starten. eTwinning biedt een veilige afgeschermde projectomgeving waar je (samen met jullie leerlingen/studenten) in kan werken.

Waarom internationaal samenwerken?

Online samenwerken met Europese scholen heeft veel voordelen. Met eTwinning geef je je leerlingen een kijkje over de grens. Ze komen in contact met leeftijdsgenoten in andere landen en leren over elkaars taal en cultuur. Jouw leerlingen/studenten kunnen samenwerken aan uiteenlopende thema's zoals mediawijsheid of klimaat. Bovendien maakt het de verplichte lesstof (die je toch al zou uitvoeren) inspirerend en je werkt aan ICT-vaardigheden. Internationaal samenwerken geeft bestaande lessen een extra dimensie en dat is de grote kracht van eTwinning.

Hoe ga ik aan de slag?

Je kunt direct binnen je klaslokaal van start, want het samenwerken verloopt online. eTwinning is voor leraren uit het primair en voortgezet onderwijs, het mbo en de lerarenopleidingen in Europa. Je starten met eTwinning door een gratis account aan te maken. Ontdek hier meer op de helpdesk pagina.

Meer weten?

Starten met eTwinning

Blijft op de hoogte. Onze helpdesk is van maandag t/m vrijdag bereikbaar via etwinning@nuffic.nl en telefonisch via 070 - 4260 260. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg het via onze nieuwsbrief en sociale media zoals Instagram, Twitter en TikTok.