Hoe maak ik een nieuw account?

Leuk dat wilt starten met eTwinning! Om te beginnen heb je een ESEP EU-login account nodig. Letop: Vergeet niet om in het registratieproces onderaan 'Available for eTwinning project' aan te vinken om vindbaar te zijn voor andere eTwinners. Let daarnaast op dat je de juiste rol/membertype selecteert, namelijk ‘Teacher’ om van eTwinning gebruik te kunnen maken. Na je registratie ontvang je binnen 24 uur een bevestiging. Onze helpdesk controleert ondertussen alle registraties, zodat wij er zeker van zijn dat er echt alleen docenten en hun leerlingen meedoen aan eTwinning.

Waar zijn mijn Twinspaces gegevens?

De migratie van het oude systeem naar het nieuwe systeem is nog in volle gang. Oude Twinspaces zijn nog niet volledig gemigreerd, waardoor gegevens van oude projecten kunnen ontbreken. Gelukkig worden er regelmatige nieuwe updates uitgebracht. Naar verwachting zal vóór augustus 2023 alles volledig werken. Wil je weten hoe je een project start via eTwinning? Bekijk dan onze instructievideo. Wil je weten hoe de Twinspace werkt? Bekijk het hier.

Hoe nodig ik leerlingen uit voor mijn Twinspace?

Ga in je TwinSpace naar 'leden' en klik op 'leden toevoegen' en dan 'leerlingen'. Leerlingen toevoegen kan door handmatig alle leerlingen 1 voor 1 toe te voegen. Of een hele lijst leerlingen via een .CSV bestand. Sla de gebruikersnamen en wachtwoorden van de leerlingen op. Leerlingen kunnen via deze link inloggen met hun inloggegevens.

Hoe voeg ik mijn school toe?

Dit kan via ‘My Profile’, vervolgens ‘Edit Profile’ en ‘Add organisation’ . Hier kun je een nieuwe school toevoegen aan je account of een oude school verwijderen. Typ daarbij de eerste 5 letters van je school zonder een ‘Enter’ te geven, dan komen alle resultaten omhoog. Mocht jouw organisatie of school er niet tussen staan, kun je zelf een nieuwe toevoegen via ‘Register a new organisation of school’.

Hoe vind ik een schoolpartner?

De eerste stap nadat je bent geregistreerd is het zoeken van een geschikte partner. In dit onderdeel kun je ook een eigen project idee plaatsen om potentiele partners aan te trekken. Hoe zoek ik gericht naar een schoolpartner? Bekijk onze instructievideo.

Hebben jullie een startersguide?

Alle informatie en meer kun je terugvinden in onze startersguide. Hierin lopen we stap voor stap door het registratieproces heen. We geven onder meer een korte uitleg over eTwinning, het aanmaken van een account, het toevoegen van een school of organisatie, het vinden van contacten, partners of het zoeken van leuke internationale projecten. De startersguide is in PDF te downloaden (11,82 MB).

Meer over