Waarom

Met een kwaliteitslabel of prijs kun je positieve aandacht genereren voor je project en je school. Wanneer een kwaliteitslabel is toegekend kun je kans maken op een prijs. Ieder jaar reikt Nuffic een prijs uit aan de 3 beste internationale samenwerkingsprojecten van het afgelopen schooljaar. In het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs en het mbo. De 3 winnaars krijgen ieder € 1.000.

Bekijk de winnaars van 2020

Wat is een kwaliteitslabel?

Een kwaliteitslabel geeft aan dat het project een bepaalde nationale en/of Europese standaard heeft. Bekijk de soorten kwaliteitslabels.

Wat is het voordeel van een kwaliteitslabel?

  • Europese erkenning.
  • Meer zichtbaarheid voor de eTwinning-activiteiten van je school.
  • Meer mogelijkheden om internationalisering verder te ontwikkelen op je school.
  • Meer internationale netwerkmogelijkheden voor de schoolleiding.

Welke soorten kwaliteitslabels zijn er?

Nationaal Kwaliteitslabel

Het Nationaal Kwaliteitslabel geeft leerkrachten, docenten en scholen een concrete erkenning van het hoge niveau van hun eTwinning-activiteiten. Voor leerlingen is dit een flink duwtje in de rug voor hun werkinspanningen. Voor de school is het een bevestiging van het streven naar kwaliteit en openheid in Europees gemeenschappelijk werk.

Als je vind dat je eTwinning-project een extra blijk van succes verdient kun je het Nationale Kwaliteitslabel aanvragen. Dit kun je doen voor ieder eTwinning-project dat je hebt afgerond.

Lees meer en vraag het Nationaal Kwaliteitslabel aan

Europees Kwaliteitslabel

Het Europese Kwaliteitslabel is een tweede blijk van succes. Je maakt kans op dit label wanneer je een Nationaal Kwaliteitslabel hebt ontvangen. Je vraagt het Europees Kwaliteitslabel dus niet zelf aan. Dit wordt door de Centrale Ondersteuningsdienst toegekend.

Label eTwinning-school

Wil je uitdragen dat je school met eTwinning werkt aan de interculturele competenties van leerlingen? Kijk dan of je in aanmerking komt voor het label “eTwinning-school”. Dit label is 2 jaar geldig.

Bekijk de voorwaarden en vraag het eTwinning School Label aan

Meer weten?

Heb je vragen of heb je hulp nodig? Mail of bel ons. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via etwinning@nuffic.nl en 070 4260 260.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van eTwinning. Daarin lees je onder andere voorbeelden van geslaagde eTwinning-projecten.