Update

- April 2023-

eTwinning is vorig jaar onderdeel geworden van de overkoepelende website ESEP (European School Education Platform). Dit betekent dat eTwinning en School Education Gateway beiden zullen blijven voortbestaan en vanaf nu zijn te vinden onder één en hetzelfde overkoepelend platform. De migratie van het oude systeem naar het nieuwe systeem is in 2023 nog in volle gang, waardoor sommige functies helaas niet naar behoren werken. Gelukkig worden er regelmatige nieuwe updates uitgebracht.

Starten met eTwinning

Leuk dat wilt starten met eTwinning! Wij helpen je graag op weg om je nieuwe account aan te maken en een geschikte schoolpartner in het buitenland te vinden. Om te beginnen heb je een ESEP EU-login account nodig. Na je registratie ontvang je binnen 24 uur een bevestiging. Onze helpdesk controleert ondertussen alle registraties, zodat wij er zeker van zijn dat er echt alleen docenten en hun leerlingen meedoen aan eTwinning.

Startersguide

In onze startersguide lopen we stap voor stap door het registratieproces heen. We geven onder meer een korte uitleg over eTwinning, het aanmaken van een account, het toevoegen van een school of organisatie, het vinden van contacten, partners of het zoeken van leuke internationale projecten. De startersguide is in PDF te downloaden (11,82 MB). Wij adviseren om onze handleiding te bekijken voordat je een nieuw account aanmaakt. De meeste stappen zijn vanzelfsprekend, echter zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten bij het creëren van een nieuw account.

Startersguide downloaden (11,82 MB).

Platform support

Ben je geregistreerd bij eTwinning en wil je direct vanuit het platform support? Bekijk dan de 'Support pagina' vanuit het platform.

Workshops

Om je nog beter op weg te helpen bieden we online trainingen en organiseren wij netwerkbijeenkomsten en workshops voor zowel de gevorderde als beginnende eTwinner. Lees meer over onze workshops, webinars en ambassadeurs van eTwinning.

    Blijf op de hoogte

    Onze helpdesk is van maandag t/m vrijdag bereikbaar via etwinning@nuffic.nl en telefonisch via 070 - 4260 260. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg het via onze nieuwsbrief en sociale media zoals Instagram, Twitter en TikTok.