Account aanmaken voor eTwinning

Je kunt een gratis account aanmaken door je te registreren via onderstaande knop. Binnen 24 uur krijg je bericht of je verder kunt gaan met je registratie. De helpdesk van eTwinning controleert alle registraties, zodat je er zeker van bent dat er echt alleen docenten en hun leerlingen meedoen aan eTwinning.

Maak direct een account aan bij eTwinning

Tips profiel invullen

Volg een aantal stappen om jouw profiel eTwinning-proof te maken. Wanneer je bent ingelogd via www.etwinning.net ga je naar je persoonlijke omgeving: eTwinning Live. Hier vul je je profiel zo volledig mogelijk in. Vergelijk het met een datingsite. Als je daar je interesses niet invult, vind je ook geen leuke date.

Denk aan de volgende punten bij het invullen van je profiel:

  • je vakgebied;
  • de leeftijd van je leerlingen;
  • het onderwijsniveau van je leerlingen;
  • de thema’s waarover je een project zou willen doen.

Gebruik de taal waarin je uiteindelijk wil communiceren met je schoolpartner. Schrijf het bijvoorbeeld in het Duits als je wil dat je leerlingen in het Duits gaan samenwerken. Zo ben je beter vindbaar voor andere docenten die ook in het Duits aan de slag willen.

Schoolpartner vinden

Hoe vind je een geschikte betrouwbare schoolpartner? Er zijn meer dan 680.000 leerkrachten en docenten uit heel Europa aangesloten bij eTwinning Live. Hoe vind je dan de juiste match? Vul in ieder geval je profiel volledig in. Dat is de beste start.

Heb je binnen je bestaande netwerk nog géén buitenlandse schoolpartner gevonden? Lees de manieren om via eTwinning een partnerschool te vinden.

Partner vinden via het partnerforum

Wanneer je bent ingelogd via www.etwinning.net ga je naar je persoonlijke omgeving: eTwinning Live. Via het menu ga je naar het item 'partnerforums'. Kies hier de leeftijdscategorie van de leerlingen. Vervolgens vind je projectideeën van andere docenten. Je kunt hier zoeken naar een idee dat je aanspreekt. Laat een bericht achter wanneer je geïnteresseerd bent en stuur de leerkracht een contactverzoek. Wordt dit geaccepteerd dan kun je een project aanvragen en met elkaar online samenwerken.

Je kunt ook zelf een projectidee posten op het partnerforum. Buitenlandse docenten die interesse hebben in je idee kunnen dan contact opnemen met jou. Ook nu geldt dat je pas kunt samenwerken als je een contactverzoek hebt geaccepteerd.

Partner vinden met de zoekfunctie

Via het menu-item “Personen” in eTwinning Live kun je zoeken naar een partner. Via een uitgebreide zoekopdracht krijg je de beste resultaten. Als je de naam weet van een leerkracht of docent dan kun je die snel terugvinden via de zoekbalk.

Bekijk ons filmpje over hoe je een schoolpartner vindt in het buitenland via e­Twinning Live.

Project opstarten

Heb je een partner gevonden? Dan kun je nu een project opstarten. Bekijk hoe je in 5 stappen een eTwinning-project opstart.

Er zijn al ontzettend veel mooie internationale projecten opgestart door collega leerkrachten. Bekijk de voorbeelden uit de praktijk.

Hoe kun je nog meer uit dit partnerschap halen?

Zodra je een schoolpartner hebt gevonden kun je naast online samenwerken via eTwinning er ook voor kiezen om daadwerkelijk op uitwisseling te gaan.Via het programma Erasmus+ kun je subsidie hiervoor aanvragen. De voorwaarde is dat internationalisering wordt geïntegreerd in het curriculum van de school. eTwinning is onderdeel van het Europese programma Erasmus+.

Bekijk de mogelijkheden met Erasmus+.

Meer weten?

Om je nog beter op weg te helpen bieden we online trainingen en organiseren wij netwerkbijeenkomsten en workshops voor zowel de gevorderde als beginnende eTwinner. Bekijk de online trainingen, bijeenkomsten en workshops van eTwinning

Heb je vragen of heb je hulp nodig? We zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via etwinning@nuffic.nl en 070 4260 260.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van eTwinning. Daarin lees je onder andere voorbeelden van geslaagde eTwinning-projecten en hoe je een partner vindt.