Een internationale leeromgeving begint hier

meer over:
Ons onderwijs wordt steeds internationaler. De kansen en uitdagingen die dat met zich meebrengt, staan centraal op het Nuffic Congres.
Nuffic Congres - Meet & Greet

Duurzaam internationaliseren

Het aantal internationale studenten stijgt. Mbo-studenten gaan vaker naar het buitenland. De eerste havo-leerlingen deden dit jaar eindexamen Chinees. En steeds meer basisscholen zetten in op wereldburgerschap. Maar internationalisering leidt ook tot nieuwe vragen.

Hoe ga je om met diversiteit in de klas? Hoe zorg je dat internationalisering bijdraagt aan de kwaliteit van je onderwijs? Hoe sluit je ermee aan op de veranderende vraag vanuit de arbeidsmarkt?

Welke stappen moeten we nú zetten voor toegankelijke en duurzame internationalisering?

Nuffic Congres

Nuffic is de Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs. Op ons congres in oktober ontmoeten professionals elkaar, uit alle sectoren van het onderwijs. Kom ook luisteren naar inspirerende sprekers, neem deel aan praktische workshops, vind oplossingen, kom netwerken!

Bekijk het programma


Maak van studenten wereldburgers

Leer op het Nuffic Congres van de successen van collega’s die hun meest inspirerende best practices met je delen. Zoals de hotspots van de Fontys Academy for Creative Industries in Seoul en Kaapstad. Een innovatief concept waarin alle facetten van internationalisering een plek hebben gekregen: van student- en stafmobiliteit tot internationalisation at home, onderwijs en onderzoek.

Lees alles over deze hotspots:

Hoe maak je van studenten wereldburgers

Foto: Fontys-studente Emma in Seoul


De formule van Merlijn

Hoe internationaliseer je een basisschool voor speciaal onderwijs? SBO Merlijn geeft zijn formule prijs voor succesvolle internationale projecten met leerlingen voor wie dat verre van vanzelfsprekend is:

Merlijns formule voor internationalisering in het speciaal basisonderwijs

Foto: leerlingen van SBO Merlijn

Bekijk het programma