Een duurzame Europese samenwerking met eTwinning

meer over:
Duurzaam internationaliseren en eTwinning gaan hand in hand.

Dit is sessie 2.2 van het Nuffic Congres. Bekijk alle sessies.

Waar gaat deze sessie over?

Met eTwinning kunnen docenten in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, mbo en aan lerarenopleidingen langdurig samenwerken met scholen uit 44 landen. Het biedt een veilige, digitale leeromgeving. Als docent kun je je gratis registreren op etwinning.net.

In deze inspiratiesessie hoor je persoonlijke ervaringen en praktijkvoorbeelden van een medewerker van eTwinning en van een ambassadeur. Kijk mee hoe het platform in elkaar steekt. De ambassadeur vertelt hoe internationalisering hem heeft gemotiveerd en welk effect het heeft op zijn leerlingen. Kortom, een interactieve sessie boordevol inspirerende voorbeelden om je op weg te helpen!

Wat levert deze sessie jou op?

Na deze sessie weet je hoe eTwinning werkt en hoe je buitenlandse partnerscholen vindt om samen te werken. Je bedenkt met ons projecten die binnen de je les passen. Je maakt je lessen leuker en werkt tegelijk aan internationalisering en digitale vaardigheden.

Werkvorm

Inspiratiesessie

Sprekers

  • Marcel Kuiten, coördinator Internationalisering ZWS, Graafschap College
  • Tibby van Dijk, projectmedewerker eTwinning, Nuffic
  • Marleen Lapidaire, projectmedewerker National Support Services (NSS) eTwinning, Nuffic

Succesvol switchen tussen de straat en school

17 juni 2019
Jongeren die op straat groot zijn geworden, hebben moeite om op de schoolladder te klimmen. Gelijke prestaties leiden niet tot gelijke kansen. Hoe verander je de schoolcultuur zodat docenten en studenten geloven in hun eigen kunnen?

Nuffic Congres 2019

10 oktober 2019 09:00 - 17:00
Van Nelle Fabriek, Rotterdam
Duurzaam internationaliseren - hier, daar en online.