De meertalige school: Van taalrijk naar talenrijk onderwijs

meer over:
Krijg nieuwe, eigenzinnige en uitvoerbare ideeën om van een ééntalige naar een meertalige school te komen.

In deze workshop wordt je geïnspireerd door heersende ideeën over taalsensibilisering, de rol van taal in het ontwikkelen van een positief zelfbeeld en de discussies over taal & identiteit. Je verlaat deze workshop met nieuwe, eigenzinnige én uitvoerbare ideeën om van een linguïstieke monocultuur naar een meertalige school te komen.

Je ontdekt nieuwe leermiddelen waarmee je een positieve houding ontwikkelt ten opzichte van meertaligheid in brede zin. Bovendien leer je hoe je het taalleervermogen van leerlingen stimuleert, en krijg je concrete handvatten voor meertalige didactieken. Deze kun je ook inzetten voor huis-, tuin- en keukenleerdoelen als spelling van het Nederlands, het fonemisch bewustzijn en taalbeschouwing.

Praktische informatie

Workshopleider: Willemijn Zwart, Kom voor Taal, IJsselacademie
Thema: meertaligheid
Werkvorm: workshop
Doelgroep: leerkrachten, coördinatoren, directeuren
Niveau: beginner, gevorderd

Dit is workshop A3 van de Conferentie Taal en Wereldburgerschap in het basisonderwijs? Yes, ja bitte, oui!. Bekijk alle workshops.

Internationalisering op de basisschool? Wat komt er bij kijken

9 december 2019
Van wereldburgerschap tot op jonge leeftijd meerdere talen leren. Praktisch aan de slag met gelijkgestemden.

Scholen met vvto-keurmerk zien belang ervan voor kwaliteit

6 november 2019
Kost het vvto-keurmerk veel tijd, of draagt het vooral bij aan de kwaliteit? Scholen met zo’n keurmerk zijn in elk geval tevreden, zo blijkt uit onderzoek door Nuffic.

Conferentie: 'Taal en wereldburgerschap in het basisonderwijs? Yes, ja bitte, oui!'

27 maart 2020 09:00 - 16:30
De ReeHorst, Ede
Wil je beginnen met wereldburgerschap, vvto of uitwisselen? Of ben je toe aan de volgende stap? Kom dan naar dé conferentie over internationalisering in het primair onderwijs.