De (China) uitwisseling als integraal onderdeel van het curriculum

meer over:
Een studiereis is een mooie gelegenheid voor leerlingen om te werken aan internationale en interculturele vaardigheden. Maar hoe integreer je zo’n reis binnen het bestaande curriculum?
Combinatie logo's Linq - TTO - Global Citizen Network

Aan de hand van het Young Business-traject biedt deze workshop inspiratie om een (internationale) uitwisseling onderdeel te laten uitmaken van een meerjarig traject voor leerlingen, geïntegreerd binnen het reguliere curriculum.

Praktische informatie

Spreker: Maaike Oberink, Carmel College Salland & Globi
Thema: wereldburgerschap
Werkvorm: Workshop
Doelgroep: havo, vwo
Niveau: beginner, gevorderd

Dit is workshop B13 van de Conferentie Taal en Wereldburgerschap in het vo. Bekijk alle workshops.

‘Dit was geen schoolreisje’

16 september 2019
De studenten van drie Groningse scholen bouwden vijf jaar op rij aan een huiswerkverblijf in Roemenië. Nu dat klaar is, gaan ze in hetzelfde dorp tiny houses bouwen.

Op trainingskamp in de omgeving van Kazan

1 augustus 2019
Hoe bereid je je voor op een wereldkampioenschap voor beroepen? Door op trainingskamp te gaan, zoals dat in de topsport ook gebeurt. Dat is precies wat Sander Damsma van het Deltion College in Zwolle deed. Samen met zijn begeleider, expert Johan van Dijk, trainde hij in Rusland.

Contactseminar in Tunesië voor het Hoger Onderwijs

25 september 2019 09:00 - 27 september 2019 18:00
Contactseminar in Tunesië
Nationaal Agentschap Erasmus+ organiseert een contactseminar om de samenwerking tussen Nederlandse en Tunesische hoger onderwijsinstellingen te stimuleren.

Conferentie Taal en wereldburgerschap in het vo: the next level

15 november 2019 09:30 - 17:00
ReeHorst, Ede
In onze internationaler wordende samenleving spelen taal- en (wereld)burgerschapsonderwijs een hoofdrol. Kom naar de conferentie waar deze belangrijke onderwerpen centraal staan.