Burgerschap en multiperspectiviteit

meer over:
Om leerlingen voor te bereiden op de pluriforme samenleving, is het belangrijk dat ze buiten hun eigen bubbel stappen en andere perspectieven onderzoeken.
Combinatie logo's Linq - TTO - Global Citizen Network

De werkvorm ‘Gedeelde narratieven’ van bureau Common Ground laat leerlingen oefenen met het inleven in de beweegredenen en ideeën van anderen. Plezier speelt hierbij een belangrijke rol.

In deze workshop gaan deelnemers actief aan de slag met hun eigen casussen. Ze ervaren aan den lijve hoe de werkvorm werkt, zodat zij deze ook in hun eigen klaslokalen kunnen toepassen.

Praktische informatie

Spreker: Dieuwertje de Graaff, Bureau Common Ground
Thema: Wereldburgerschap
Werkvorm: Workshop
Doelgroep: vmbo, havo, vwo
Niveau: beginner, gevorderd, expert

Dit is workshop B17 van de Conferentie Taal en Wereldburgerschap in het vo. Bekijk alle workshops.

Minister beantwoordt vragen over ‘Grenzeloos mbo’

27 juni 2019
“Internationalisering is meer dan het volgen van een stage of opleiding in het buitenland”, schrijft de minister in haar reactie op een vraag van mbo-studenten tijdens de ‘V-100’.

5 manieren om meer te doen met meertaligheid

4 juni 2019
De samenleving is meertalig, de klas ook. Doe er je voordeel mee in de les, bijvoorbeeld op 5 manieren uit de masterclass van Mirjam Günther.

Conferentie Taal en wereldburgerschap in het vo: the next level

15 november 2019 09:30 - 17:00
ReeHorst, Ede
In onze internationaler wordende samenleving spelen taal- en (wereld)burgerschapsonderwijs een hoofdrol. Kom naar de conferentie waar deze belangrijke onderwerpen centraal staan.