Bordspel Globi-trotter

meer over:
Globi-trotter is een bordspel dat nieuwsgierigheid prikkelt, interesse in andere landen en culturen stimuleert en jongeren een idee van de wereld bijbrengt.
Globi trotter

Wat is Globi-trotter?

Globi-trotter is een praktische en laagdrempelige lesmethode in de vorm van een bordspel. Hiermee kun je actief aan de slag gaan met internationale en interculturele vaardigheden. Zo leg je de basis voor internationalisering al in het klaslokaal.

Hoe gaat het spel?

Met dit bordspel reizen studenten de wereld rond en maken ze kennis met verschillende culturen. Wie lost interculturele dilemma’s het beste op, wie maakt de meeste sociale contacten en voltooit als eerste de reismissie?

Studenten komen door middel van het spel in aanraking met allerlei nieuwe culturele situaties, ontdekken verschillende interculturele strategieën en worden actief gestimuleerd om na te denken over vragen rondom cultuur en interculturele communicatie.

Eén spel kan door 5 studenten gespeeld worden. Wil je meer informatie over het spel stuur ons dan een mail: globitrotter@nuffic.nl.

Doelgroep

Het spel is geschikt voor studenten uit alle leerjaren van het voortgezet tot en met het hoger onderwijs. Afhankelijk van het leerjaar en -niveau leidt het spel tot verschillende discussies en leermomenten.

Updates en trainingen

Onze partner Globi maakt regelmatig actuele, vakspecifieke informatie voor docenten online beschikbaar zodat het spel actueel blijft. Daarnaast organiseert Globi trainingen voor docenten.

Trainingen

Globi organiseert 2 keer per jaar een trainingsmiddag in Utrecht voor docenten. In de training kom je meer te weten over interculturele communicatie en vaardigheden zodat je het spel breder kunt inzetten als lesmethode.

Kosten

De Globi-trotter-training kost € 126,50 per persoon. Het is ook mogelijk om maatwerktraining op school aan te vragen. Stuur voor meer informatie een mail naar info@globi.nl.

Inhoud

Tijdens de training leer je meer over het concept 'cultuur' en krijg je inzicht in verschillende interculturele communicatiemodellen. Je leert hoe je leerlingen door middel van Globi-trotter kunt interesseren in andere culturen en krijgt inzicht in allerlei nieuwe situaties die je tegen kunt komen bij intercultureel en/of internationaal contact.

Je krijgt verschillende handvatten en reflectiemodellen aangereikt, zodat je via het spel interculturele communicatie, vaardigheden en strategieën op speelse wijze kunt introduceren in je lessen.

Meteen aan de slag

Je kunt natuurlijk ook zonder training aan de slag met het bordspel Globi-trotter; zelfs als je geen (inter)culturele ervaring hebt. Er is een duidelijke handleiding voor docenten en een stappenplan voor de spelers.

Bestellen

Schoolreis uitgelezen moment voor internationalisering

10 september 2019
Met de klas een paar dagen naar Rome of Londen. Het zorgt voor onvergetelijke herinneringen. Leerlingen maken kennis met andere culturen, talen en eetgewoonten. Waarom is internationalisering zo belangrijk?

‘Vaardigheden moeten centraal staan bij burgerschap en taal’

17 juni 2019
Wat gaat er veranderen voor het talenonderwijs en hoe gaat burgerschap er uitzien? Voor het laatst kan feedback worden gegeven op de voorstellen van curriculum.nu.

Conferentie Taal en wereldburgerschap in het vo: the next level

15 november 2019 09:30 - 17:00
ReeHorst, Ede
In onze internationaler wordende samenleving spelen taal- en (wereld)burgerschapsonderwijs een hoofdrol. Kom naar de conferentie waar deze belangrijke onderwerpen centraal staan.