Bordspel Globi-trotter

meer over:
Globi-trotter is een bordspel dat nieuwsgierigheid prikkelt, interesse in andere landen en culturen stimuleert en jongeren een idee van de wereld bijbrengt.
Globi trotter

Wat is Globi-trotter?

Globi-trotter is een praktische en laagdrempelige lesmethode in de vorm van een bordspel. Hiermee kun je actief aan de slag gaan met internationale en interculturele vaardigheden. Zo leg je de basis voor internationalisering al in het klaslokaal.

Hoe gaat het spel?

Met dit bordspel reizen studenten de wereld rond en maken ze kennis met verschillende culturen. Wie lost interculturele dilemma’s het beste op, wie maakt de meeste sociale contacten en voltooit als eerste de reismissie?

Studenten komen door middel van het spel in aanraking met allerlei nieuwe culturele situaties, ontdekken verschillende interculturele strategieën en worden actief gestimuleerd om na te denken over vragen rondom cultuur en interculturele communicatie.

Eén spel kan door 5 studenten gespeeld worden. Wil je meer informatie over het spel stuur ons dan een mail: globitrotter@nuffic.nl.

Doelgroep

Het spel is geschikt voor studenten uit alle leerjaren van het voortgezet tot en met het hoger onderwijs. Afhankelijk van het leerjaar en -niveau leidt het spel tot verschillende discussies en leermomenten.

Updates en trainingen

Onze partner Globi maakt regelmatig actuele, vakspecifieke informatie voor docenten online beschikbaar zodat het spel actueel blijft. Daarnaast organiseert Globi trainingen voor docenten.

Trainingen

Globi organiseert 2 keer per jaar een trainingsmiddag in Utrecht voor docenten. In de training kom je meer te weten over interculturele communicatie en vaardigheden zodat je het spel breder kunt inzetten als lesmethode.

Kosten

De Globi-trotter-training kost € 126,50 per persoon. Het is ook mogelijk om maatwerktraining op school aan te vragen. Stuur voor meer informatie een mail naar info@globi.nl.

Inhoud

Tijdens de training leer je meer over het concept 'cultuur' en krijg je inzicht in verschillende interculturele communicatiemodellen. Je leert hoe je leerlingen door middel van Globi-trotter kunt interesseren in andere culturen en krijgt inzicht in allerlei nieuwe situaties die je tegen kunt komen bij intercultureel en/of internationaal contact.

Je krijgt verschillende handvatten en reflectiemodellen aangereikt, zodat je via het spel interculturele communicatie, vaardigheden en strategieën op speelse wijze kunt introduceren in je lessen.

Meteen aan de slag

Je kunt natuurlijk ook zonder training aan de slag met het bordspel Globi-trotter; zelfs als je geen (inter)culturele ervaring hebt. Er is een duidelijke handleiding voor docenten en een stappenplan voor de spelers.

Bestellen

Wereldburgerschap op de basisschool

11 november 2019
Hoe geven basisscholen vorm aan wereldburgerschap? Onderzoek hiernaar op een aantal basisscholen in ons land leverde een reeks inspirerende tips en tricks op. “Motivatie vanuit het team is een must.”

Nuffic op EfVET 2019

17 oktober 2019
Dit jaar is Nuffic aanwezig op de jaarlijkse EfVET-conferentie, hét Europese evenement voor het middelbaar beroepsonderwijs.

Wereldonderwijs in de regio: internationalisering binnen en buiten het klaslokaal

20 november 2019 15:30 - 20 november 2019 18:00
Campus Winschoten, Winschoten
Deze regiobijeenkomst is voor docenten in het primair en voortgezet onderwijs en mbo. We bespreken onder meer hoe scholen leerlingen en personeel internationaal competent kunnen maken.