Bordspel Globi-Trotter

Globi-Trotter is een bordspel dat nieuwsgierigheid prikkelt, interesse in andere landen en culturen stimuleert en jongeren een idee van de wereld bijbrengt.
Globi trotter

Wat is Globi-Trotter?

Globi-Trotter is een praktische en laagdrempelige lesmethode in de vorm van een bordspel. Hiermee kun je actief aan de slag gaan met internationale en interculturele vaardigheden. Zo leg je de basis voor internationalisering al in het klaslokaal.

Hoe gaat het spel?

Met dit bordspel reizen studenten de wereld rond en maken ze kennis met verschillende culturen. Wie lost interculturele dilemma’s het beste op, wie maakt de meeste sociale contacten en voltooit als eerste de reismissie?

Studenten komen door middel van het spel in aanraking met allerlei nieuwe culturele situaties, ontdekken verschillende interculturele strategieën en worden actief gestimuleerd om na te denken over vragen rondom cultuur en interculturele communicatie.

Eén spel kan door 5 studenten gespeeld worden. Wil je meer informatie over het spel stuur ons dan een mail: globitrotter@nuffic.nl.

Doelgroep

Het spel is geschikt voor studenten uit alle leerjaren van het voortgezet tot en met het hoger onderwijs. Afhankelijk van het leerjaar en -niveau leidt het spel tot verschillende discussies en leermomenten.

Updates en trainingen

Onze partner Globi maakt regelmatig actuele, vakspecifieke informatie voor docenten online beschikbaar zodat het spel actueel blijft. Daarnaast organiseert Globi trainingen voor docenten.

Trainingen

Globi organiseert 2 keer per jaar een trainingsmiddag in Utrecht voor docenten. In de training kom je meer te weten over interculturele communicatie en vaardigheden zodat je het spel breder kunt inzetten als lesmethode.

Kosten

De Globi-Trottertraining kost € 126,50 per persoon. Het is ook mogelijk om maatwerktraining op school aan te vragen. Stuur voor meer informatie een mail naar info@globi.nl.

Inhoud

Tijdens de training leer je meer over het concept 'cultuur' en krijg je inzicht in verschillende interculturele communicatiemodellen. Je leert hoe je leerlingen door middel van Globi-Trotter kunt interesseren in andere culturen en krijgt inzicht in allerlei nieuwe situaties die je tegen kunt komen bij intercultureel en/of internationaal contact.

Je krijgt verschillende handvatten en reflectiemodellen aangereikt, zodat je via het spel interculturele communicatie, vaardigheden en strategieën op speelse wijze kunt introduceren in je lessen.

Meteen aan de slag

Je kunt natuurlijk ook zonder training aan de slag met het bordspel Globi-Trotter; zelfs als je geen (inter)culturele ervaring hebt. Er is een duidelijke handleiding voor docenten en een stappenplan voor de spelers.

Bestellen

Je kunt het spel Globi-Trotter bestellen bij de producent, Globi.

10 manieren om je klas inclusiever te maken

23 juni 2020
Met deze tips maak je inclusie en diversiteit bespreekbaar met jonge kinderen

Wat zijn de gevolgen van corona voor internationalisering? Deel 5: Internationalisation at home

19 juni 2020
Internationale samenwerking is essentieel om de coronacrisis door te komen. Maar grootschalige verschuivingen in de internationalisering van het onderwijs lijken onvermijdelijk. Wij inventariseren wat hierover zoal geschreven wordt. Vandaag deel 5: internationalisation at home

Conferentie: 'Taal en wereldburgerschap in het basisonderwijs? Yes, ja bitte, oui!'

11 september 2020 09:00 - 16:30
De ReeHorst, Ede
Wil je beginnen met wereldburgerschap, vvto of uitwisselen? Of ben je toe aan de volgende stap? Kom dan naar dé conferentie over internationalisering in het primair onderwijs.

Maand van Taal en Wereldburgerschap in het basisonderwijs

11 september 2020 14:00 - 10 oktober 2020 21:00
Online
Van 11 september tot 10 oktober 2020 vindt de maand van Taal en Wereldburgerschap in het basisonderwijs plaats. Elke woensdagmiddag en donderdagavond kun je webinars volgen.