Bordspel Globi-trotter

Globi-trotter is een bordspel dat nieuwsgierigheid prikkelt, interesse in andere landen en culturen stimuleert en jongeren een idee van de wereld bijbrengt.
Globi trotter

Wat is Globi-trotter?

Globi-trotter is een praktische en laagdrempelige lesmethode in de vorm van een bordspel. Hiermee kun je actief aan de slag gaan met internationale en interculturele vaardigheden. Zo leg je de basis voor internationalisering al in het klaslokaal.

Hoe gaat het spel?

Met dit bordspel reizen studenten de wereld rond en maken ze kennis met verschillende culturen. Wie lost interculturele dilemma’s het beste op, wie maakt de meeste sociale contacten en voltooit als eerste de reismissie?

Studenten komen door middel van het spel in aanraking met allerlei nieuwe culturele situaties, ontdekken verschillende interculturele strategieën en worden actief gestimuleerd om na te denken over vragen rondom cultuur en interculturele communicatie.

Eén spel kan door 5 studenten gespeeld worden. Wil je meer informatie over het spel stuur ons dan een mail: globitrotter@nuffic.nl.

Doelgroep

Het spel is geschikt voor studenten uit alle leerjaren van het voortgezet tot en met het hoger onderwijs. Afhankelijk van het leerjaar en -niveau leidt het spel tot verschillende discussies en leermomenten.

Updates en trainingen

Onze partner Globi maakt regelmatig actuele, vakspecifieke informatie voor docenten online beschikbaar zodat het spel actueel blijft. Daarnaast organiseert Globi trainingen voor docenten.

Trainingen

Globi organiseert 2 keer per jaar een korte training in Utrecht voor docenten. In de training kom je meer te weten over interculturele communicatie en vaardigheden zodat je het spel breder kunt inzetten als lesmethode.

Kortingsvoucher

Als je een set van 5 spellen bestelt, ontvang je een voucher waarmee 2 docenten tegen een gereduceerd tarief kunnen deelnemen aan de training. Je betaalt dan € 35 per persoon in plaats van € 126,50.

Inhoud

Tijdens de training leer je meer over het concept 'cultuur' en krijg je inzicht in verschillende interculturele communicatiemodellen. Je leert hoe je interculturele vaardigheden in kunt zetten op school, als onderdeel van internationalisering.

Je krijgt verschillende handvatten en reflectiemodellen aangereikt, zodat je via het spel interculturele communicatie, vaardigheden en strategieën op speelse wijze kunt introduceren in je lessen.

Meteen aan de slag

Je kunt eventueel ook zonder training aan de slag met het bordspel Globi-trotter; zelfs als je geen (inter)culturele ervaring hebt. Er is een duidelijke handleiding voor docenten en een stappenplan voor de spelers.

Bestellen

Nuffic Congres 2019

19 november 2018
Deel jouw successen en ideeën met de hele onderwijssector!

Nuffic bondgenoot van Gelijke Kansen Alliantie

17 april 2018
Aandacht voor kansenongelijkheid blijft nodig, zo blijkt uit het rapport ‘De Staat van het Onderwijs 2018’. De Gelijke Kansen Alliantie werkt aan dit thema en ziet Nuffic als bondgenoot.

Studentenconferentie Teacher in Europe

8 mei 2019 van 09:00 tot 17:00
Katholieke Pabo Zwolle en de Pabo van Hogeschool Viaa, Zwolle
Een 3-daagse studentenconferentie over internationalisering, speciaal voor aankomende leraren.

Conferentie internationalisering op de basisschool

27 maart 2020 van 00:00 tot 00:00
Locatie nog niet bekend
Dé conferentie over internationalisering op de basisschool.