Wat staat er op deze pagina?
Terug naar boven

Young Talents programma

Studenten en jonge onderzoekers uit Nederland en Frankrijk bereiden zich samen voor op de conferentie Erasmus-Descartes. Dat doen ze door in multidisciplinaire teams een aantal intensieve en interactieve workshops te volgen.

Tijdens de conferentie vervullen de Young Talents verschillende rollen. Ze treden bijvoorbeeld op als spreker, nemen deel aan rondetafelgesprekken of presenteren de conclusie van de conferentie.

Thema 2023

Het thema van de conferentie is ieder jaar anders, maar heeft altijd te maken met actuele ontwikkelingen in Nederland en Frankrijk. Het thema voor de conferentie van 2023 is quantumtechnologie.

De voertaal van de workshops is Engels. Tijdens de conferentie zijn er tolken aanwezig, waardoor alles volledig in het Frans en het Nederlands te volgen is. Alle kosten die verbonden zijn aan deelname worden vergoed.

Vorige edities

Bekijk een aantal sfeerimpressie van de vorige edities:

Meer informatie

Wil je meer weten over het Young Talents programma? Neem dan contact op met Joost Overwater.

'Créathons'

Een ‘créathon‘ is een creatieve marathon. Studenten en jonge onderzoekers van Nederlandse en Franse onderwijsinstellingen volgen daarin samen een interactief en multidisciplinair programma. Ze wisselen kennis en ervaring uit en bouwen zo aan hun internationale netwerk.

Lees de Engelstalige flyer over de créathons

Tijdens de ‘créathon’ van 2023 staat duurzame voedselvoorziening centraal. Onder leiding van 2 coaches bedenken de deelnemers innovatieve en duurzame oplossing voor onze voedselvoorziening.

De voertaal van de 'créathon' is Engels. Alle kosten die verbonden zijn aan deelname worden vergoed.

Meer informatie

Wil je meer weten over de ‘créathons’? Neem dan contact op met Joost Overwater.