Anton Biemans

meer over:
Anton Biemans (1967) is plaatsvervangend directeur van Nuffic.
Anton Biemans

Anton is al sinds 2007 werkzaam bij de organisatie, eerst als afdelingshoofd van de afdeling Planning en Control. In deze functie was hij verantwoordelijk voor de financiën, ICT, hrm, juridische zaken en de auditfunctie. Daarnaast was hij adviseur van de algemeen directeur en de directie.

Voordat Anton bij Nuffic kwam bekleedde hij diverse adviserende en coördinerende functies bij verschillende ministeries. Anton begon zijn loopbaan bij het toenmalige ministerie van O en W, waar hij sinds 1992 werkzaam was in verschillende (senior) beleidsfuncties. Vervolgens maakte hij de overstap naar het ministerie van VWS. Hier was hij bij verschillende afdelingen lid van het managementteam en daarnaast was hij er strategisch adviseur voor de directeur-generaal.

Anton studeerde Bedrijfseconomie aan de Universiteit Groningen en behaalde in 1990 zijn doctoraal. Vervolgens rondde hij een postdoctorale opleiding tot registercontroller af aan de VU Amsterdam. Daarnaast volgde hij verschillende managementdevelopmenttrajecten. En voor het behoud van de registratie van zijn registercontrollerstitel volgt hij elk jaar de hiervoor benodigde opleidingen.

Voorgenomen besluit OCW over takenpakket Nuffic

17 juli 2019
Recent heeft het ministerie van OCW het voorgenomen besluit kenbaar gemaakt om de subsidie voor Nuffic met ingang van 2021 te verlagen.

Uitdagingen internationalisering thema Nuffic Congres

15 april 2019
Welke stappen moeten we nú zetten voor toegankelijke en duurzame internationalisering?