Anton Biemans

Anton Biemans (1967) is plaatsvervangend directeur van Nuffic.
Anton Biemans

Anton is al sinds 2007 werkzaam bij de organisatie, eerst als afdelingshoofd van de afdeling Planning en Control. In deze functie was hij verantwoordelijk voor de financiën, ICT, hrm, juridische zaken en de auditfunctie. Daarnaast was hij adviseur van de algemeen directeur en de directie.

Voordat Anton bij Nuffic kwam bekleedde hij diverse adviserende en coördinerende functies bij verschillende ministeries. Anton begon zijn loopbaan bij het toenmalige ministerie van O en W, waar hij sinds 1992 werkzaam was in verschillende (senior) beleidsfuncties. Vervolgens maakte hij de overstap naar het ministerie van VWS. Hier was hij bij verschillende afdelingen lid van het managementteam en daarnaast was hij er strategisch adviseur voor de directeur-generaal.

Anton studeerde Bedrijfseconomie aan de Universiteit Groningen en behaalde in 1990 zijn doctoraal. Vervolgens rondde hij een postdoctorale opleiding tot registercontroller af aan de VU Amsterdam. Daarnaast volgde hij verschillende managementdevelopmenttrajecten. En voor het behoud van de registratie van zijn registercontrollerstitel volgt hij elk jaar de hiervoor benodigde opleidingen.

Internationalisering in alle sectoren, maar is er wel samenhang?

8 februari 2019
Op het Nuffic Jaarcongres van 2017 presenteerden we een voorzet voor een onderwijsbrede agenda voor internationalisering: Internationalisation for all. Hoe staat het daar nu mee?

Nieuwe website: testers gezocht

13 september 2018
Het zal je vast niet zijn ontgaan: we hebben een nieuwe website. De nieuwe site is het resultaat van veel onderzoek, waaronder tests met gebruikers van onze website.

Nuffic Congres 2019

10 oktober 2019 van 09:00 tot 17:00
Van Nelle fabriek, Rotterdam
De onderwijswereld gaat in gesprek over internationalisering.