Winnaars Junior Speaking Contest 2017

Publicatiedatum: 21-04-2017 11:50
Tags:

86 tweetalige scholen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs streden op 11 april 2017 om de titel wie de beste speech in het Engels kan voordragen. Winnaar van de tweede klas werd Gina van der Meijden van het Comenius College in Capelle aan de IJssel. Inge-Lise Raaijmakers van het RSG Broklede in Breukelen was de beste derdeklasser.

Sinds 2004 organiseert Nuffic jaarlijks een Speaking Contest, waarbij leerlingen uit de tweede en derde klas het tegen elkaar opnemen. Er is een aparte competitie voor beide leerjaren.

Deze wedstrijd is dit jaar voor de veertiende keer georganiseerd voor de onderbouw van tweetalige scholen. De leerlingen krijgen een thema, aan de hand waarvan zij een Engelse speech moeten schrijven van maximaal vier minuten. Dit jaar was het thema ‘What broadens my horizons?’.

Question Panel

Naast het voordragen van de speech, moeten ze ook vragen beantwoorden van het Question Panel. De deelnemers worden beoordeeld op inhoud, originaliteit en overtuigingskracht van hun speech, hun presentatie en de manier waarop ze vragen beantwoorden. De winnaars van de voorrondes streden op 11 april 2017 in Amersfoort tegen elkaar om de nationale titel.

Winnaar tweede klas

Gina van der Meijden, (winnaar 2e klas Comenius College in Capelle aan de IJssel) maakte indruk met ‘Being a Chameleon in this World’ – een verhaal over hoe je je aanpast aan verschillende situaties en hoe je daarvan kan leren. Tom Hof (runner-up tweede klas, Het Stedelijk Lyceum, College Zuid, Enschede) speechte met ‘Love’ over hoe een afgewezen liefde hem bracht bij zijn huidige liefde, de muziek.

Junior Speaking Contest 2017 1

Van links naar rechts: Tom, Gina, Inge-Lise en Jonathan.

Winnaar derde klas

Inge-Lise Raaijmakers (winnaar 3e klas, RSG Broklede, Breukelen) imponeerde publiek en jury met ‘The Power of your Thoughts!’ over hoe een positieve insteek invloed heeft op je manier van denken. Jonathan Adams (runner-up derde klas Driestar College in Gouda) speechte zich met ‘Imagination and Innovation’ naar een tweede plaats.

Junior Speaking Contest 2017 2

Gina (links) en Inge-Lise.

Publieksprijs

Tom Hof was behalve runner-up van de tweedeklassers ook winnaar van de publieksprijs. Hij raakte het publiek met zijn persoonlijke verhaal.

Laatste wijziging: 21-04-2017 11:50