Uitwisselingsprogramma voor docenten naar VS

Publicatiedatum: 16-03-2017 16:10

Het Fulbright Center organiseert in samenwerking met EP-Nuffic een uitwisselingsprogramma van 13 dagen voor docenten naar de de staat Massachusetts in Amerika. Docenten in het po, vo en mbo kunnen zich hiervoor aanmelden tot 1 mei 2017.

Meelopen als docent op een Amerikaanse school verruimt je blikveld, zei demissionair minister Bussemaker eind 2014. Ze stelde budget beschikbaar voor een driejarig uitwisselingsprogramma.

Doel is kennis te maken met de lesmethoden en de praktijk in het Amerikaanse onderwijs en deze kennis onder collega's in Nederland te verspreiden. De reis zal plaatsvinden van 15 tot en met 28 oktober 2017. Vanwege het beperkte aantal plaatsen zal er geselecteerd worden. 

Veel inspiratie

“Iedere leerkracht zou steil achteroverslaan van de hoeveelheid onderwijzers en assistenten die op de Hilltown Cooperative School rondliepen. Er gaat zoveel geld naar de werkvloer “, vertelde Sandy van Spronsen, leerkracht op een basisschool, vorig jaar in magazine IO. Zij ging in 2015 naar Massachussetts en deed er veel inspiratie op. Lees meer over de ervaringen van docenten in het artikel ‘School in the USA’ (p. 4-6).

Meer informatie en aanmelden

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bekostigt het programma. Deelnemers betalen alleen de maaltijden en hun reisverzekering. Het programma is een pilot die plaatsvindt in de jaren 2015, 2016 en 2017.

Meer informatie over het programma en de aanmeldprocedure is beschikbaar via de website van het Fulbright Center.

Christel de Jong, docent sport en afdelingshoofd vwo aan het CS Vincent van Gogh in Assen, hield een blog bij met foto’s en filmpjes van haar ervaringen tijdens deze uitwisseling in 2016.

Laatste wijziging: 08-04-2017 16:11