Subsidie voor verbeteren erkenning

Publicatiedatum: 01-04-2016 07:55

EP-Nuffic is in maart 2016 met vier nieuwe projecten gestart op het gebied van erkenning, gesubsidieerd door de Europese Commissie. De projecten hebben onder meer tot doel om de erkenning van nieuwe vormen van leren zoals MOOC's te verkennen en de erkenning van diploma’s binnen Europa te verbeteren.

Begin december 2015 diende EP-Nuffic vier projectaanvragen in bij de Europese Commissie onder het Erasmus+- programma. Alle aanvragen werden toegekend.

Praktische aanbevelingen

Het project ‘Paradigms’ verkent nieuwe ontwikkelingen binnen erkenning en zal praktische aanbevelingen doen voor de nationale implementatie van automatische erkenning binnen Europa, maar ook voor de erkenning van nieuwe vormen van leren zoals MOOC's.

De verbetering van de erkenning van diploma’s binnen Europa staat centraal in het project ‘Impact’. Dit gebeurt door de rol van erkenning in de internationale studentenmobiliteit te evalueren en een kwaliteitszorginstrument voor erkenning verder uit te bouwen. Ook de banden met admission officers worden versterkt. 

ENIC-NARIC 2016 in Amsterdam

Het derde goedgekeurde project is de zogenaamde Online Recognition Course: de erkenningscursus voor nieuwkomers in het ENIC-NARIC-netwerk, de Europese centra voor Onderwijsvergelijking. ENIC staat voor European Network of Information Centres in the European Region, NARIC voor National Academic Recognition Information Centres in the European Region.

Ook is er subsidie toegekend voor de ENIC-NARIC-meeting 2016, die dit jaar plaatsvindt van 19-21 juni in Amsterdam. Het is de eerste keer dat EP-Nuffic deze jaarlijkse netwerkvergadering organiseert. 

Vluchtelingen

De komende twee jaar worden de projecten uitgevoerd onder leiding van EP-Nuffic, in samenwerking met een (groot) aantal ENIC-NARICs en andere stakeholders waaronder experts uit de Bologna Follow Up Group (BFUG).

Naast door EP-Nuffic gecoördineerde voorstellen, zal EP-Nuffic ook experts leveren voor projecten van zusterorganisaties, zoals het project Refugees and Recognition, gecoördineerd door de Noorse NARIC.

 

 

 

 

Laatste wijziging: 04-04-2016 14:46