Sino-Dutch jobshadowing programma in beeld

Publicatiedatum: 20-06-2017 11:10
Tags:

Het Sino-Dutch Shadowing Programme blijkt een succes. Een aantal Chinese en Nederlandse mbo-scholen gingen over en weer bij elkaar op bezoek om meer begrip en kennis te krijgen van elkaars onderwijssystemen. Een net verschenen Engelstalige publicatie brengt onder meer de hoogtepunten en de lessons learned in beeld.

Afgelopen mei brachten 21 enthousiaste Chinese docenten een tegenbezoek aan Nederland in het kader van het Sino-Dutch mbo shadowing programma. De docenten bezochten de 10 Nederlandse mbo-scholen die afgelopen jaar mee hebben gedaan aan het uitgaande bezoek naar de provincie Jiangsu in China.

De MBO Raad en Nuffic hebben het Sino-Dutch jobshadowing programma in beeld gebracht om een blijvende indruk te geven.

Sino-Dutch VET job shadowing program(4.7 MB)

Duurzame samenwerking

Het doel van het programma was kennis en begrip van het beroepssysteem en de instituten te verbeteren, evenals de ontwikkeling van duurzame samenwerking van de beroepssector met China. Hiervoor zijn met wederzijdse instemming de vier kansrijke sectoren gezondheidszorg, gastvrijheid, landbouw en design/IT uitgekozen.

Het jobshadowing programma blijkt een succes. De scholen zijn in gesprek over specifieke plannen om de verdere samenwerking te concretiseren. 2 Chinese en 2 Nederlandse scholen hebben tijdens de plenaire afsluiting zelfs al officiële partnerschapsovereenkomsten ondertekend.

Meer weten?

Vragen over het jobshadowing programma? Neem dan contact op met samft@nuffic.nl of m.polzin@mboraad.nl of een van de deelnemende scholen.

 

Laatste wijziging: 20-06-2017 16:21