Nuffic stopt met vakblad Transfer

Publicatiedatum: 27-06-2018 15:17
Tags: ,

Per 2019 stopt Nuffic met het produceren en uitgeven van het vakblad Transfer. Na het onderzoeken van een aantal scenario’s heeft de organisatie besloten te kiezen om de verdiepende verhalen uit het blad nu vooral online te verspreiden.

De onafhankelijke redactieraad is deze week over het besluit geïnformeerd. Shirley van Maren, hoofd communicatie van Nuffic: “Op deze manier kunnen we het beschikbare budget effectiever inzetten om onze doelgroepen te bereiken met relevante artikelen, op de plek waar zij voornamelijk te vinden zijn: het internet. Zo kunnen we een krachtiger factor zijn in de online discussie over internationalisering in het onderwijs.”

Verdiepende verhalen over internationalisering

Het stoppen met Transfer betekent dus niet dat Nuffic stopt met het maken van verdiepende, redactionele verhalen rond het thema internationalisering. “Daar gaan we zeker mee verder, alleen op een manier die meer past bij deze tijd”, aldus Van Maren.

In 2018 verschijnen nog twee nummers van Transfer. In die overgangsperiode werkt Nuffic aan een strategie om de lezersgroep van Transfer mee te nemen naar de verschillende websites van Nuffic.

Kwart eeuw

Het vakblad Transfer bestaat dit jaar 25 jaar. In die periode van een kwart eeuw heeft het magazine een naam opgebouwd als onafhankelijk journalistiek medium dat nieuws, achtergronden en ontwikkelingen in het veld internationalisering van het hoger onderwijs kritisch volgt, onderzoekt en duidt.  Het nieuwste nummer verschijnt deze week.

Laatste wijziging: 27-06-2018 15:17