Nieuwe Neso-directeuren in Indonesië en Zuid-Afrika

Publicatiedatum: 27-07-2017 12:12

Nuffic Neso Indonesië en Nuffic Neso Zuid-Afrika krijgen elk een nieuwe regionaal directeur. Mervin Bakker geeft vanaf 1 augustus leiding aan het kantoor in Pretoria. Peter van Tuijl volgt hem in Jakarta op.

Indonesië

Vanuit Jakarta wordt Peter van Tuijl (1958) verantwoordelijk voor het aansturen van de Neso's in Indonesië, Vietnam en Thailand. Onder zijn leiding zal Nuffic zich richten op de ontwikkeling en uitbreiding van bestaande en nieuwe dienstverlening in Zuidoost-Azië, voor zowel het hoger onderwijs als het middelbaar beroepsonderwijs.

Peter heeft ruime ervaring in Indonesië en de regio. Tussen 2000 en 2007 was hij in Jakarta actief voor UNDP's Partnership for Governance Reform, en voor een project gericht op corruptiebestrijding bij de Indonesische politie voor de United States Department of Justice. In Nederland werkte Peter onder meer bij de Global Partnership for the Prevention of Armed Conflict en voor OxfamNovib.

"Ik verheug me erop mijn expertise in te kunnen zetten om voort te bouwen op de sterke positie van Nuffic in Indonesië”, zegt Peter. “De groeiende belangstelling van Indonesische studenten en instellingen voor studeren in en samenwerken met Nederland, biedt vruchtbare grond." De promotie van studentenmobiliteit, beurzenprogramma's als StuNed en de ontwikkeling van nieuwe activiteiten vormen belangrijke onderdelen van zijn werk.  

Zuid-Afrika

Mervin Bakker (1973) was sinds 2011 directeur van Neso Indonesië en de kantoren in de regio. Eerder werkte hij in verschillende functies in het hoger onderwijs. Hij hield zich bezig met internationaal programmamanagement, studentenwerving en marketing voor de Universiteit van Amsterdam en in Thailand. Zijn ervaring met het uitbouwen van een internationaal kantoor en de ontwikkeling van nieuwe diensten, plus zijn netwerk, maken hem geschikt als directeur voor het eerste kantoor van Nuffic op het Afrikaanse continent.

In 2016 had Mervin als opdracht om de ambities van Nuffic in Zuid-Afrika en de regio te formuleren. Daardoor raakte hij enthousiast. "Er zijn veel mogelijkheden om samenwerking te intensiveren, zowel voor het hoger onderwijs als voor het middelbaar beroepsonderwijs. Mijn eerste prioriteit zal zijn om ons kantoor in Zuid-Afrika stevig neer te zetten. Ik wil mijn ervaring gebruiken om een impuls te geven aan wederkerige studentenmobiliteit, en om een nieuw beurzenprogramma voor PhD’s en een nieuw capaciteitsopbouwprogramma voor Zuid-Afrika en de regio op te zetten.”

Nieuwe dienst

Nuffic Neso Indonesië en Nuffic Neso Zuid-Afrika breiden per 2018 hun dienstverlening uit. Zij openen een Study in Indonesia desk en een Study in South Africa desk voor Nederlandse studenten die in deze landen willen studeren of stage lopen.

Laatste wijziging: 27-07-2017 12:12