Nieuwe website: testers gezocht

Het zal je vast niet zijn ontgaan: we hebben een nieuwe website. De nieuwe site is het resultaat van veel onderzoek, waaronder tests met gebruikers van onze website.

Maar we moeten blijven testen, en daarvoor zoeken we vrijwilligers.

Wat is er aangepast?

Bij gebruikerstests op onze oude website hoorden we vaak dat er te veel informatie op stond en dat de site te druk was. Uitgangspunt voor de nieuwe website was daarom: eenvoudiger, met relevantere en kortere informatie. Dit heeft geleid tot een geheel nieuwe structuur en vormgeving, en herschreven teksten.

We hebben veel complimenten gekregen na de lancering van de nieuwe website, maar ook suggesties en vragen. Die zijn we allemaal aan het verwerken. En we gaan door met aanpassen, want het kan altijd beter.

Doe mee met gebruikersonderzoek

We willen de nieuwe website testen met echte gebruikers. Dit doen we via korte online onderzoekjes, waarbij we de gebruiker vragen een aantal taken uit te voeren op de site.

Zo’n onderzoekje duurt maximaal 20 minuten en je kunt het gewoon achter je eigen computer doen. Het enige wat je nodig hebt, is een internetverbinding (en eventueel een headset).

Wil je ons helpen om onze website verder te verbeteren? Geef je dan op als tester!

Aanmelding gebruikersonderzoek Nuffic-website

Nuffic Congres 2019

19 november 2018
Deel jouw successen en ideeën met de hele onderwijssector!

Freddy Weima: ‘Internationaliseren hoort bij Nederland’

18 mei 2018
Het zijn roerige tijden voor internationaliseerders van ons onderwijs. In juni stuurt minister Van Engelshoven haar visiebrief naar de Tweede Kamer.

Nuffic Congres 2019

10 oktober 2019 van 09:00 tot 17:00
Van Nelle fabriek, Rotterdam
De onderwijswereld gaat in gesprek over internationalisering.