Ionica Smeets eerste gast nieuwe serie ‘Nuffic Meets’

Colleges, vergaderingen, seminars: alles kan opeens online. Maar online communiceren en internationaliseren: hoe doe je dat? Ontdek het met hoogleraar Wetenschapscommunicatie Ionica Smeets tijdens de eerste editie van Nuffic Meets.
Geschreven door Nuffic

Online onderwijs en internationalisering staan centraal bij het webinar op donderdag 12 november. Ionica Smeets, hoogleraar Wetenschapscommunicatie en columnist voor de Volkskrant, vertelt hoe deelnemers hun online colleges en projecten een extra impuls kunnen geven.

Het gratis webinar bestaat uit drie blokken:

  • Introductie Wetenschapscommunicatie
  • Best practices online onderwijs
  • Internationalisering tijdens corona

Het wordt een interactief, praktisch webinar, vertelt Smeets, verbonden aan de Universiteit Leiden. “We gaan leuke voorbeelden behandelen van mislukte communicatie. Hoe kan het dat mensen dezelfde regels totaal anders interpreteren? Hoe kunnen bepaalde woorden leiden tot misvattingen? Ook kijken we naar grafieken, die een boodschap zowel kunnen ondersteunen als vertroebelen.”

Te vaak ligt de nadruk volgens Smeets op informeren, wat niet handig is als het de bedoeling is om mensen te overtuigen. Verder gaat de hoogleraar tijdens het webinar in op hoe je online onderwijs aantrekkelijker en effectiever maakt (‘daar denken we helaas te weinig over na’), en hoe je – ook tijdens corona – studenten tóch mee kunt nemen naar het Smithsonian.

Nuffic Meets: Ionica Smeets

‘Beter communiceren in barre tijden’

  • Datum: donderdag 12 november 2020
  • Tijd: 16:00 tot 17:15 uur

Je kunt je niet meer inschrijven

Beeld: Samuel van Leeuwen