Hoe is het onderwijs in andere landen georganiseerd?

Onze beschrijvingen van buitenlandse onderwijssystemen worden al jarenlang veel geraadpleegd. Medewerkers van onderwijsinstellingen kunnen met behulp van deze informatie bepalen op welk niveau een student kan instromen. De beschrijvingen publiceren we voortaan als webpagina zodat ze nog toegankelijker zijn.
Geschreven door Nuffic

De meeste gebruikte beschrijvingen zijn al als webpagina beschikbaar: België, China, India, Turkije, de Verenigde Staten én Nederland. Het Verenigd Konikrijk volgt binnenkort. De onderwijssystemen van andere landen, die we nu nog als pdf aanbieden, zetten we in 2021 ook om naar webpagina’s.

Nathalie Broers werkt bij Hogeschool Inholland en houdt zich al jaren bezig met diplomawaardering. Ze is blij met de nieuwe webversies van de onderwijsbeschrijvingen: ‘Het werkt erg fijn. In plaats van te scrollen klik je bijvoorbeeld op een link en dan ben je direct waar je moet zijn.’

Bekijk onze beschrijvingen van buitenlandse onderwijssystemen.

Heb je suggesties of vragen over deze nieuwe webpagina’s? Mail Nicole van den Bosch: nvandenbosch@nuffic.nl. Reacties zijn welkom!

Altijd op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.