Deense lof voor Nederlandse diplomawaardering

De erkenningsprocedures van Nuffic zijn snel en flexibel. Er is ook veel waardering voor onze grote inzet voor het verbeteren van erkenning in Europa.

Dat blijkt uit het eindoordeel van een Deense visitatiecommissie over de activiteiten van Nuffic op het gebied van diplomawaardering.

"Nuffic has over many years consistently worked for the professionalisation of the whole ENIC-NARIC Network and has initiated a number of prominent recognition projects with the greatest impact, such as the EAR manuals and the SQUARE and FAIR projects", aldus het rapport.

Kwaliteitszorgsysteem

Om de kwaliteit van erkenningscentra in Europa hoog te houden, is binnen het ENIC-NARIC netwerk een kwaliteitszorgsysteem op basis van peer-reviews ontwikkeld. In januari ontving Nuffic een delegatie van het Deense Agentschap voor Wetenschap en Hoger Onderwijs voor een review van onze activiteiten op het gebied van diplomawaardering. Een deskundige van de Universiteit van Amsterdam nam ook deel aan het bezoek.

De peer-reviews vinden eens in de 5 jaar plaats op vrijwillige basis. De aanbevelingen uit het rapport kunnen helpen bij het verder verbeteren van erkenningsprocedures.

Meer informatie

Meer weten over het kwaliteitszorgsysteem? Kijk dan op de website van het ENIC-NARIC netwerk.

Kroaten hebben geen werkvergunning meer nodig

5 juli 2018
Vanaf 1 juli 2018 mogen Kroaten, net als alle andere EU-burgers, in Nederland werken. Een werkvergunning voor een bijbaan, stage of baan is dan niet meer nodig.

Meer budget Erasmus+ voor po en vo

23 november 2017
Het budget voor Erasmus+ is voor 2018 met 15% gestegen. In totaal is er in Nederland €55,6 miljoen beschikbaar. Daarvan is €10,7 miljoen bestemd voor po en vo.