Deense lof voor Nederlandse diplomawaardering

De erkenningsprocedures van Nuffic zijn snel en flexibel. Er is ook veel waardering voor onze grote inzet voor het verbeteren van erkenning in Europa.

Dat blijkt uit het eindoordeel van een Deense visitatiecommissie over de activiteiten van Nuffic op het gebied van diplomawaardering.

"Nuffic has over many years consistently worked for the professionalisation of the whole ENIC-NARIC Network and has initiated a number of prominent recognition projects with the greatest impact, such as the EAR manuals and the SQUARE and FAIR projects", aldus het rapport.

Kwaliteitszorgsysteem

Om de kwaliteit van erkenningscentra in Europa hoog te houden, is binnen het ENIC-NARIC netwerk een kwaliteitszorgsysteem op basis van peer-reviews ontwikkeld. In januari ontving Nuffic een delegatie van het Deense Agentschap voor Wetenschap en Hoger Onderwijs voor een review van onze activiteiten op het gebied van diplomawaardering. Een deskundige van de Universiteit van Amsterdam nam ook deel aan het bezoek.

De peer-reviews vinden eens in de 5 jaar plaats op vrijwillige basis. De aanbevelingen uit het rapport kunnen helpen bij het verder verbeteren van erkenningsprocedures.

Meer informatie

Meer weten over het kwaliteitszorgsysteem? Kijk dan op de website van het ENIC-NARIC netwerk.

60 jaar onderwijsvergelijking

10 december 2018
Elke dag werken 33 mensen bij Nuffic aan het waarderen van diploma’s van studenten en alumni vanuit de hele wereld. Dit jaar viert de afdeling onderwijsvergelijking haar 60e verjaardag.

Automatische erkenning diploma’s hard nodig

20 februari 2018
In 2020 moeten alle landen binnen de Europese Hoger Onderwijs Ruimte (EHEA) elkaars bachelor- en masterdiploma’s automatisch gaan erkennen.

Nuffic Congres 2019

10 oktober 2019 van 09:00 tot 17:00
Van Nelle fabriek, Rotterdam
De onderwijswereld gaat in gesprek over internationalisering.