Themaconferentie 'Samenwerken met een school in het buitenland'

Vind jij het belangrijk dat jouw leerlingen of studenten in contact komen met leeftijdsgenoten uit een andere cultuur? Dat zij samen leren werken in een andere taal? Samenwerken aan thema’s als cultureel erfgoed, 'plastic soup' of klimaatverandering? Of foto’s of video’s van hun omgeving uitwisselen? Kom dan op 10 oktober 2018 naar de conferentie 'Samenwerken met een school in het buitenland' in Den Haag.

Evenement details
Wanneer 10-10-2018
van 09:30 tot 16:30
Waar The Hague Marriot Hotel, Johan de Wittlaan 30, 2517JR, Den Haag
Soort evenement Congres
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

Internationale samenwerking

Leerlingen en studenten voorbereiden op een maatschappij waarin grenzen steeds verder vervagen is een uitdaging. Internationale samenwerking tussen leraren, leerlingen en studenten helpt hierbij. Tijdens deze themaconferentie helpen wij je hiermee graag op weg.

Wij willen alle docenten, van basisscholen tot aan de lerarenopleidingen, handvatten geven om een samenwerking met een school in het buitenland op te zetten. Door samen te werken met scholen in het buitenland krijgen al jouw leerlingen of studenten een internationale ervaring, ongedacht hun leeftijd, niveau of talenkennis. Op het online platform eTwinning kan dat zonder te reizen, dus vanuit je eigen klaslokaal.

Voor wie?

De conferentie is voor leraren (en coördinatoren Internationalisering) in het primair en voortgezet onderwijs, het mbo en lerarenopleidingen.

Programma

Het wordt een dag met een inspirerende spreker (Daan Roovers) en veel praktische workshops voor internationalisering in de klas en op school. De conferentie vindt plaats in Den Haag. 

Programma

Prijsuitreiking beste eTwinning-projecten 2017-2018

Tijdens de conferentie reiken we de prijzen uit voor de beste eTwinning-projecten van het schooljaar 2017-2018. Er zijn dit jaar 3 categorieën. Wil je kans maken op één van de mooie prijzen, lees dan meer over de voorwaarden en aanmelding.

Aanmelden

Deelname is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Je kunt je aanmelden als het programma definitief is. Laat je en wij mailen je zodra je kunt aanmelden. 

De conferentie wordt mogelijk gemaakt in het kader van de projecten LinQ (versterking talenonderwijs Frans en Duits) en eTwinning. De conferentie is medegefinancierd door het Europese programma Erasmus+.

Laatste wijziging: 17-05-2018 15:32