Nieuws

Filter op thema
Filter op sector

Meer internationale studenten hebben het moeilijk

18 januari 2019
Bij een op de drie Twentse bachelorstudenten van buiten Europa loopt de studie gevaar door psychische of medische problemen. Ook andere instellingen zien meer klachten bij deze groep.

Inspectie: onderbouwing taalkeuze moet beter

14 januari 2019
Onderwijs in een andere taal? Dat mag niet zonder onderbouwing van de noodzaak. Instellingen kunnen daar nog heel wat aan verbeteren, concludeert de Onderwijsinspectie.

Taal en toegankelijkheid centraal in wetsvoorstel

11 januari 2019
Duidelijkheid over taalbeleid, een numerus fixus voor Engelstalige tracks en hoger collegegeld voor niet-EER-studenten. Dat zijn elementen van een nieuw wetsvoorstel.

Studeren op een Deltaplan voor Bangladesh

10 januari 2019
Klimaatverandering noopt Bangladesh tot rigoureuze aanpak op het gebied van waterveiligheid en zoetwatervoorziening. Bengaalse studenten in Nederland hopen aan de oplossing bij te dragen.

Kwaliteit in vroeg vreemdetalenonderwijs

10 januari 2019
Steeds meer scholen kiezen voor vroeg vreemdetalenonderwijs. Maar hoe zorgen ze dat de kwaliteit van dit onderwijs op peil blijft? Het doorlopen van een kwaliteitstraject helpt daarbij.

Rob Fens kijkt al verder dan tto 2.0

8 januari 2019
Het netwerk tweetalig onderwijs heeft een nieuwe voorzitter. Rob Fens wil handen en voeten geven aan tto 2.0, maar zoekt ook al een horizon daarna.