Onderzoek naar internationalisering

Gebruik onze kennis uit onderzoek naar internationalisering in het hoger onderwijs.

Ben je op zoek naar onderzoeksresultaten over internationalisering in het hoger onderwijs? Dan hebben wij een actuele literatuurlijst voor je.

 

 

Onderzoeksagenda

Wij werken aan een onderzoeksagenda voor internationalisering in het onderwijs. Dat doen we samen met onderzoekers en het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek. Met deze onderzoeksagenda willen we:

  • het onderzoek naar internationalisering in het onderwijs een impuls geven;
  • hiaten in kennis opvullen;
  • samenhang in het onderzoek aanbrengen;
  • internationalisering in het onderwijs een wetenschappelijke basis geven.

Onderzoekersnetwerk

Wij zoeken actief naar manieren om onderzoekers op het gebied van internationalisering in het onderwijs te steunen. In ons onderzoekersnetwerk verbinden we onderzoekers naar internationalisering en werken we aan een gezamenlijke onderzoeksagenda.

We delen kennis, bieden een platform voor het delen van onderzoek en helpen (beginnende) onderzoekers op weg. Ook beschikken we over gegevens die waardevol kunnen zijn in onderzoek.

Heb je vragen over ons onderzoekersnetwerk of wil je je aanmelden? Mail dan naar .

Onze onderzoeken

Als expertisecentrum voor internationalisering in het onderwijs voeren we regelmatig evaluaties en onderzoeken uit op het gebied van internationalisering in het onderwijs. Dit doen we onder meer in opdracht van de overheid en onderwijsinstellingen, of in het kader van (Europese) projecten.

Voor het hoger onderwijs keken we eerder bijvoorbeeld naar de stay rate van internationale afgestudeerden, de impact van een gap year en beleid en praktijk van internationalisation at home bij Nederlandse hogeronderwijsinstellingen.

Bekijk ook onze mobiliteitsstatistieken en andere studies en verslagen over het hoger onderwijs in het Nederlands en het Engels.

Profiteer van onze kennis

De resultaten van deze onderzoeken presenteren we op congressen en andere bijeenkomsten, in artikelen en op onze website. Op verzoek geven we ook presentaties of nemen we deel aan (panel)discussies bij onze klanten ‘thuis’. Daarnaast dragen we graag bij aan jouw onderzoeksproject.

Profiteer ook van onze kennis over internationalisering in het hoger onderwijs en neem contact op met .

Laatste wijziging: 11-06-2018 12:40