Lerarenopleidingen

Lerarenopleidingen hebben steeds vaker te maken met basisscholen en middelbare scholen waar internationaliseren een grote rol speelt. Het loont dan ook om al op de lerarenopleiding aandacht te besteden aan internationalisering. Zo zijn aankomende leraren beter voorbereid wanneer ze zelf aan de slag gaan.

Subsidie voor studenten

Als student aan een lerarenopleiding kun je ervaring opdoen via een stage in het buitenland. Daar kun je subsidie voor krijgen. 

Lerarenopleiders

Er zijn twee netwerken waar lerarenopleiders bezig kunnen gaan met internationaliseren: Het Cilo-netwerk en het netwerk vvto. Daar doe je ideeën op hoe je internationalisering in het curriculum kunt opnemen.

Cilo-netwerk

Om leraren van de toekomst goed voor te bereiden, moeten ze leren hoe ze straks met internationalisering aan de slag kunnen. Met antwoord op de volgende vragen is de eerste stap al gezet:

  • Welke projectmogelijkheden bestaan er?
  • Hoe geef ik vorm aan internationalisering op school?
  • Hoe vraag ik subsidie aan?
  • Hoe schrijf ik een goed beleidsplan internationaliseren?
  • Hoe pas ik internationalisering in in het curriculum?

Lees meer over het Cilo-netwerk en word lid

Netwerk vvto

Als lerarenopleider kun je gratis lid worden van het netwerk vvto. Dit netwerk komt elk halfjaar bijeen voor een studiemiddag. Daar delen we de laatste ontwikkelingen en good practices van vroeg vreemdetalenonderwijs (vvto). Je krijgt korting op de tweejaarlijkse vvto-conferentie en ontvangt elke 6 weken de vvto-nieuwsbrief.

Lees meer over netwerk vvto en word lid

 

Laatste wijziging: 11-11-2017 12:39