Wie kan deelnemen?

Deze sessies zijn bestemd voor professionals in het mbo, hbo en wo die tijdens het werk contact hebben met vluchtelingstudenten en/of beleid maken voor vluchtelingstudenten. Denk hierbij aan internationaliseringsmedewerkers, beleidsmedewerkers en decanen. We zoeken deelnemers die graag meer willen leren over de obstakels die vluchtelingstudenten in Nederland ervaren en die enthousiast worden van het meewerken aan oplossingen.

Doel en opzet

Deze sessies worden georganiseerd door Nuffic in samenwerking met Stichting UAF voor vluchtelingstudenten. Het doel van de sessies is om best practices uit te wisselen en te delen.

Tijdens de sessies krijgen de deelnemers eerst inzichten over onder meer kansen en uitdagingen voor vluchtelingstudenten in het vervolgonderwijs. Ook is er gelegenheid om best practices met elkaar te delen. De focus van de sessies ligt op het gezamenlijk toewerken naar een informatieproduct dat bijdraagt aan de studie-ervaring van vluchtelingstudenten in Nederland.

Praktische informatie

Datum en locatie

De sessies vinden plaats op dinsdag 4 en maandag 10 oktober 2022 op het kantoor van Nuffic: Kortenaerkade 11, 2518 AX Den Haag. De sessies zijn van 10.00-14.00 uur. We zien je graag op beide sessies, zodat er met een vaste groep naar concreet resultaat gewerkt kan worden. Als je liever digitaal aan de sessie deel wilt nemen, kan dat ook.

Aanmelden

Enthousiast geworden? Meld je dan uiterlijk 18 september aan via de onderstaande knop. Deelname is gratis. Tijdens de twee sessies op locatie wordt er lunch verzorgd.

Meld je aan

Vragen

Als je meer wilt weten over de sessies, kan je contact opnemen met Elli Thravalou via ethravalou@nuffic.nl of Dana van Nieuwaal via dvannieuwaal@nuffic.nl.