Wie kan deelnemen?

Deze sessies zijn bestemd voor professionals in het mbo, hbo en wo die tijdens het werk contact hebben met vluchtelingstudenten en/of beleid maken voor vluchtelingstudenten. Denk hierbij aan internationaliseringsmedewerkers, beleidsmedewerkers en decanen. We zoeken deelnemers die graag meer willen leren over de obstakels die vluchtelingstudenten in Nederland ervaren en die enthousiast worden van het meewerken aan oplossingen.

Doel en opzet

Het doel van de sessies is om informatie samen te brengen om vervolgens te kunnen delen, waardoor vluchtelingstudenten in Nederland minder obstakels tijdens hun studie ervaren. De opbrengst zal het hele Nederlandse ho en mbo dienen. Het kennisproduct zal naar verwachting eind oktober 2022 klaar zijn om te delen.

Tijdens de sessies krijgen de deelnemers eerst inzichten over onder meer kansen en uitdagingen voor vluchtelingstudenten in het vervolgonderwijs. Ook is er gelegenheid om best practices met elkaar te delen. De focus van de sessies ligt op het gezamenlijk toewerken naar een informatieproduct die bij draagt aan de studie-ervaring van vluchtelingstudenten in Nederland.

Praktische informatie

Datum en locatie

De sessies vinden plaats op donderdag 1 en donderdag 8 september 2022 op het kantoor van Nuffic: Kortenaerkade 11, 2518 AX Den Haag. De sessies zijn van 10.00-14.00 uur. We zien je graag op beide sessies, zodat er met een vaste groep naar concreet resultaat gewerkt kan worden. Als je liever digitaal aan de sessie deel wilt nemen, kan dat ook.

Houd er alvast rekening mee dat je naast de sessies tussen de 4 en 6 uur bezig bent met voorbereiding en verwerking.

Aantal deelnemers

Het maximum aantal deelnemers is 30.

Aanmelden

Enthousiast geworden? Meld je dan aan via de onderstaande knop. Deelname is gratis. Als je op locatie deelneemt, krijg je de lunch van Nuffic.

Meld je aan

Vragen

Als je meer wilt weten over de sessies, kan je contact opnemen met Elli Thravalou via ethravalou@nuffic.nl of Dana van Nieuwaal via dvannieuwaal@nuffic.nl.