Terug naar boven

Wat kun je verwachten?

Tijdens live sessies delen tto-alumni hun ervaringen. Wat heeft het tweetalig onderwijs hen opgeleverd? Wat doen ze nu? En welk advies hebben zij voor de huidige tto-leerlingen? Bij deze sessies zijn zowel docenten als leerlingen van harte welkom. Je kunt zelfs met de hele klas meedoen! De sessies duren ongeveer 20 minuten.

Voor docenten en hun klas organiseert Globi op 9 april een interactieve workshop. Met wat voorbereiding en instructies vooraf komen de leerlingen in contact met studenten uit India om hun ervaringen in hun dagelijks leven uit te wisselen. Lijkt dit je leuk? Schrijf je snel in, er is plek voor maximaal 10 klassen.

De voertaal tijdens de sessies en de workshop is Engels.

Instagram-wedstrijd voor leerlingen

Voor tto-leerlingen is er een wedstrijd met hele toffe prijzen. Als leerlingen onze Instagram-pagina volgen, kunnen ze met de hashtag #ttoweek de komende weken via een blog, vlog, gedicht of welke manier dan ook hun persoonlijke verhaal delen. Wat beleven ze, hoe ziet een dag in het leven als tto-leerling eruit? Uiteraard allemaal in het Engels.

Tijdens de week van de tto-leerling lichten we er elke dag een verhaal uit. Op 14 april maken we de winnaar bekend.

Programma

Q&A-sessies

Woensdag 7 april om 10.30 uur

Eva Koopman – student University College Utrecht en Rechtsgeleerdheid en oud-leerling van het Revius Lyceum in Doorn 

Eva neemt docenten en leerlingen mee in de wereld van het University College en hoe Engels haar dagelijkse voertaal is geworden. Ook tijdens haar extra curriculaire activiteiten komt ze veel in aanraking met skills die ze tijdens haar tto-tijd heeft opgedaan, zoals debatteren, speechen en schrijven in het Engels.

Woensdag 7 april om 14.00 uur

Quint Houwink – Founder/Chief Aerodynamics en oud-leerling van 't Atrium in Amersfoort

Tijdens zijn studie 'Aerospace Engineering' aan de TU Delft richtte Quint een team op, genaamd Silverwing, om deel te nemen aan een competitie van Boeing. Zijn team van 35 studenten heeft een eenpersoons vliegtuig dat verticaal kan opstijgen en landen ontworpen, gebouwd en getest. Silverwing won een prijs voor zowel het ontwerp als de testfase en mocht tijdens de finale in San Francisco vliegen. Bekijk een conceptvideo over hoe het vliegtuig in de toekomst als transportmiddel tussen steden kan worden gebruikt.

Bekijk het LinkedIn-profiel van Quint

Donderdag 8 april om 15.30 uur

Esther Pordon – Digital nomad, freelance schrijver en communicatieadviseur en oud-leerling van het Anna van Rijn college in Nieuwegein

Esther gaf 5 jaar na haar afstuderen aan de UvA haar vaste baan bij een PR-bureau op en begon aan een (digitaal) nomadenleven. Ze is gemiddeld 6 tot 8 maanden in het buitenland, van Zuidoost-Azië tot Mexico, waarvandaan ze als freelancer werkt voor met name Nederlandse klanten. Ze focust zich op socialmediacontent en -advies en persberichten. Vaak ook in het Engels, waarbij haar tweetalige opleiding dus goed van pas komt. 

Bekijk Esthers website

Vrijdag 9 april om 14.00 uur

Kaj Burema – Participatiemakelaar bij DOCK en oud-leerling van Wolfert van Borselen in Rotterdam

Kajs sessie gaat over de toekomstperspectieven van iemand met een tto-opleiding. Wat het je oplevert in je werk, vervolgopleiding en persoonlijke leven. Hij heeft t-havo gevolgd en met een jaar t-vwo zijn IB-diploma behaald. Daarna studeerde hij Handel, gericht op Azië. Vervolgens studeerde hij een jaar in Tokio, waar hij ook stage liep.

Kaj werkt nu als maatschappelijk werker in Rotterdam-Noord en houdt zich vooral bezig met schuldhulpverlening. 

Maandag 12 april om 14.00 uur

Dr. Erik van Sebille - Oceanograaf en klimaatwetenschapper aan de Universiteit Utrecht en oud-leerling van Wolfert Tweetalig in Rotterdam

Erik van Sebille is een oceanograaf en klimaatwetenschapper. Hij gebruikt in zijn werk natuurkundige formules en wetten om te beschrijven hoe oceaanstromingen lopen, en wat dit bijvoorbeeld betekent voor hoe materialen zoals plastic zich verplaatsen. Dit laat zien dat tweetalig onderwijs niet alleen geschikt is voor een beroep met taal of humanities, maar ook voor een bètastudie en -carrière.

Lees ons interview met Erik

Lees meer over Erik

Woensdag 14 april om 14.30 uur

Renee Noortman – PhD-kandidaat Industrial Design en oud-leerling van 't Atrium in Amersfoort

Renee vertelt over haar werk als ontwerper en onderzoeker en de rol die een aantal boeken, als onderdeel van haar t-vwo-programma, nog steeds spelen.

Aan de hand van literatuur van o.a. Margaret Atwood (The Handmaid’s Tale) en George Orwell (1984), maar ook Netflix-serie Black Mirror en de film Her (2013), nodigt ze mensen met hele diverse achtergronden uit om mee te denken over de toekomst. Wat doen we bijvoorbeeld als Facebook en Twitter meer te zeggen hebben over wat er in de wereld gebeurt dan overheden? En wat gebeurt er als we in ziekenhuizen worden geholpen door AI in plaats van menselijke artsen?

Workshop

Vrijdag 9 april 10.00-11.15 uur

Speciaal voor docenten organiseert Julius Schrijvers van Globi een online workshop waar de hele klas aan mee kan doen. Tijdens deze interactieve workshop leggen leerlingen eenmalig contact met Indiase leeftijdsgenoten en krijgen ze de kans hen te bevragen over het dagelijks leven.

Aan de hand van enkele vragen van Indiase kant maken de Nederlandse leerlingen een video waarin ze de Nederlandse cultuur en gewoonten zichtbaar maken voor hun Indiase publiek. 

De workshop zit helaas vol. Wil je aanmelden voor de reservelijst?
Mail dan naar jdoornik@nuffic.nl voor de mogelijkheden.

Vragen?

Voor vragen kun je terecht bij het tto-team via tto@nuffic.nl.