Terug naar boven

Over de WotIS

In de Week van de Internationale Student (WotIS) benadrukken we het belang van een internationale ervaring voor zowel Nederlandse als internationale studenten. Het thema van dit jaar, Meet the world, make the change, benadrukt dat studenten en alumni als wereldburgers een positieve verandering teweeg kunnen brengen. Kansengelijkheid staat hierbij centraal, omdat iedereen de kans moet krijgen om een internationale ervaring op te doen en zo het verschil te kunnen maken, groot of klein.

Van talkshows tot wandelingen: het doel van de uiteenlopende WotIS-activiteiten is studenten verbinden, inspireren en enthousiasmeren. Deelname aan de activiteiten is kosteloos . Er zijn ook activiteiten voor alumni, medewerkers van international offices en professors. Doe mee door je eigen activiteit te organiseren! In onze toolkit Week van de internationale student 2022 (248,24 kB) vind je inspiratie en een stapsgewijze handleiding voor het organiseren van een activiteit.

Activiteiten

Op het onderstaande Google Maps-kaartje vind je de WotIS-activiteiten die dit jaar georganiseerd worden (in het Engels). Klik op een icoontje voor meer informatie over de activiteit.

Organiseer je zelf een activiteit? Vul dan dit formulier in (in het Engels), dan zetten we je activiteit op de kaart!

Promotiemateriaal

Je kunt onderstaand beeldmateriaal met WotIS-logo gebruiken om je activiteit te promoten.

Meer informatie

Voor meer informatie, vragen of een afspraak om online met ons te sparren, kun je mailen naar wotis@nuffic.nl. We adviseren en denken graag mee! Ook kunnen we je toegang geven tot onze Microsoft Teams-groep, waar je ideeën kunt uitwisselen met andere organisatoren.

Wil je meer weten over het opdoen van internationale ervaringen met internationalisation at home? Hier hebben we een podcast over opgenomen, waarin 3 studenten en een expert vertellen over hun ervaringen. Lees meer en beluister de podcast in het nieuwsartikel 'Podcast: internationalisation at home'.