Wat is de Week van de Internationale Student?

Ieder jaar organiseert Nuffic de Week van de Internationale Student, waarin het belang van een internationale ervaring voor zowel Nederlandse als internationale studenten centraal staat. Gedurende de week worden er veel activiteiten georganiseerd die zich focussen op het verbinden van verschillende doelgroepen. Zoals studenten, alumni, medewerkers van een international office en professors.

Wil jij met jouw school, instelling of vereniging ook een activiteit organiseren?

Thema: Meet a New World

Het moment waarop we allemaal hoopten: we kunnen eindelijk weer de wereld in. En daarmee komt ook een hernieuwde waardering om elkaar fysiek te kunnen ontmoeten en de wereld te ontdekken. En daarmee in het bijzonder het opdoen van een internationale ervaring, dichtbij of ver weg.

Tijdens deze Week of the International Student willen we laten zien dat het juist zo belangrijk is om weer de verbinding met elkaar te zoeken, fysiek en online. Dat kan van alles zijn: studenten die eindelijk hun medestudenten kunnen ontmoeten en dat belangrijke deel van hun buitenlandervaring op kunnen doen of scholen die de nieuwe mogelijkheden van een (online) internationale ervaring willen onderzoeken. De week draait dit jaar om enthousiasmeren, verbinden en inspireren in deze nieuwe wereld.

Naast de pandemie voelt het opdoen van een internationale ervaring, dichtbij of ver weg, altijd als een nieuwe wereld die open gaat. En we hopen dat, in een tijd na de pandemie, dat gevoel van nieuwe culturen ontdekken, internationale vaardigheden opdoen en jezelf ontwikkelen nog steeds het overheersende gevoel gaat zijn bij het opdoen van een internationale ervaring.

We ontmoeten elkaar in een nieuwe wereld en door met elkaar in contact te komen, gaan er ook nieuwe werelden open. Daarom is het thema van dit jaar: Meet a New World.

Week of the International Student Festival Edition

Tijdens deze Week of the International Student willen we verbinden, inspireren en enthousiasmeren. En waar kan je dat nu beter dan op een festival? Zeker omdat het afgelopen jaar ons heeft doen inzien dat er ook veel online mogelijkheden zijn en we een hernieuwde waardering hebben om fysiek samen te komen is een combinatie de ideale optie om iedereen bij de week te betrekken.

Programma

Maandag 15 november

Dinsdag 16 november

Woensdag 17 november

Donderdag 18 november

Vrijdag 19 november

Kijk voor meer activiteiten naar het Engelstalige programma.