Dit webinar geeft een inleiding in vroeg vreemdetalenonderwijs (vvto), Content and Language Integrated Learning (CLIL), meertaligheid en wereldburgerschap. Stuk voor stuk zijn dit manieren om invulling te geven aan internationalisering.

Ook wordt aandacht besteed aan mogelijke subsidies en beschikbare hulpmiddelen die je op weg helpen, zoals een handig stappenplan.

Tijdens het webinar analyseer je samen met andere deelnemers de beginsituatie van jouw school en wat nodig is om aan de slag te gaan met internationalisering. Dit webinar is een inleiding op vervolgwebinars waarin dieper op de verschillende onderwerpen wordt ingegaan.

Wat kun je verwachten?

Aan het einde van dit webinar:

  • Weet je wat de internationale competenties zijn.
  • Weet je op wat voor manieren je invulling kunt geven aan internationalisering en wereldburgerschap.
  • Heb je inzicht in de beginsituatie van jouw school.
  • Heb je praktische ideeën gekregen om een start te maken met internationalisering en wereldburgerschap.
  • Heb je inzicht gekregen in mogelijke subsidies.

Voor wie

Iedereen die wil starten met internationalisering en wereldburgerschap in het basisonderwijs. Maar dit webinar is zeker ook interessant voor iedereen die is geïnteresseerd in deze thema’s.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via po@nuffic.nl. Vermeld in het onderwerp Aanmelding Webinar ‘Starten met internationalisering en wereldburgerschap in het basisonderwijs'. En vermeld in je mail eveneens je naam, functie en school.