Sinds de coronacrisis ons land in maart van dit jaar op z’n kop zette, ziet de wereld er compleet anders uit. Ook internationale samenwerking en internationale relaties zijn volledig veranderd. Dit heeft grote gevolgen voor de wereld van internationalisering van het onderwijs.

De eerste reacties op de coronapandemie hadden nog vooral te maken met crisismanagement. Inmiddels concentreert de aandacht zich vooral op de grote onzekerheid over de toekomst van internationalisering.

Instellingen worstelen met het vormgeven van internationalisering in een tijd waarin onderwijs sowieso al een enorme flexibiliteit en inzet vraagt van docenten en studenten. Tegelijkertijd is internationale samenwerking belangrijker dan ooit. Alleen door over de grenzen samen te werken kunnen we deze coronacrisis te boven komen. En ook andere mondiale uitdagingen zijn alleen met internationale samenwerking te overwinnen.

Interactieve sessie

In deze interactieve sessie ga je met je collega’s van andere instellingen en Nuffic in gesprek over de toekomst van internationalisering.

Hoe kijk jij of jouw instelling naar de toekomst van internationalisering? Welke koers kiest je instelling en hoe krijgt deze koers in de praktijk gestalte? We bespreken dit aan de hand van een aantal stellingen.

Nuffic’s publicatie Grip op onzekerheid: een scenariostudie over internationalisering tijdens en na de coronapandemie (651,44 kB) dient hierbij als achtergrondinformatie. Je leest het nieuwsartikel over de publicatie hier.

Doe mee en laat je inspireren!

Aanmelden

Om je aan te melden voor een webinar moet je eerst een account aanmaken. Ervaar je problemen? Laat het ons weten via events@nuffic.nl, dan helpen we je graag verder.

Meld je aan voor Nuffic meets...