Voor wie?

Ben je lid van het netwerk voor mbo-docenten over internationalisering of lid van het IBPV-netwerk? Dan bieden we je de mogelijkheid om onderling te netwerken en samen te werken net over de grens.

Programma

De eerste dag staat in het teken van leren en werken over de grens. Je krijgt een kijkje in de keuken bij mbo-scholen en een erkend leerbedrijf. Hoe gaan zij om het internationalisering? Hoe bereiden zij Nederlandse studenten voor op hun toekomstig beroep? Welke internationale competenties doen deze studenten op?

De tweede dag gaan we op bezoek bij Neth-ER en informeren we je over Europese ontwikkelingen en (wereld)burgerschap. We hopen je natuurlijk ook te inspireren met mooie voorbeelden van (wereld)burgerschap uit de praktijk. We sluiten deze reis af met een Europees tintje!

Kosten

De kosten voor hotelovernachting en de reis naar Brussel is voor eigen rekening. Wellicht kun je voor de kosten (via jouw school) gebruik maken van scholingsbudget of Erasmus+. Informeer bij de internationaal coördinator naar de mogelijkheden.

De overige kosten (voor deelname op dag 1 en 2, inclusief lunch en diner) zijn voor rekening van Nuffic.

Deelname

Je kunt je tot uiterlijk 16 mei via mbo@nuffic.nl opgeven. Deelname is beperkt, er zijn maximaal 20 plekken. We streven naar een gelijke verdeling van mbo-docenten/IBPV-coördinatoren en max. 2 deelnemers per school. Na sluiting van de inschrijving hoor je of je wel of niet kunt deelnemen. En ontvangen deelnemers nadere informatie. We werken met een wachtlijst. Ook daarover ontvang je bericht na de sluitingsdatum.

Contact

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact op via mbo@nuffic.nl.