Team Mathematics Challenge

Teams uit de 1e en 2e klas van tweetalig havo en vwo lossen wiskundige problemen op tijdens de Team Mathematics Challenge. Ze doen dat in het Engels en zo snel mogelijk.
Broklede
Schepersweg 6a, 3621 JK, Breukelen, Nederland
Dinsdag 16 juni 2020
van 10:00 tot 15:30
Broklede
Schepersweg 6a, 3621 JK, Breukelen, Nederland
Dinsdag 16 juni 2020
van 10:00 tot 15:30

Wat en hoe

Team Mathematics Challenge (TMC) in het kort:

  • Het is een Engelstalige activiteit voor leerlingen uit tto-klas 1 en 2.
  • Het is een competitie waarbij teams wiskundige problemen oplossen. Dat gebeurt in verschillende rondes met verschillende werkvormen.
  • Een team bestaat uit twee leerlingen uit klas 1 en twee leerlingen uit klas 2, plus een docent wiskunde.
  • Er komen ongeveer 20 leerlingen van rond de 18 jaar en wiskundedocenten uit Engeland. Zij organiseren en presenteren de competitie op de finaledag.

Meer informatie over de Team Mathematics Challenge in Engeland inclusief regels en oefenmateriaal vind je op de website van the United Kingdom Mathematics Trust. Het programma van de TMC in Nederland wijkt iets af van het programma in Engeland.

Kosten

Kosten deelname: € 125 excl. btw per team van 4 leerlingen en een docent. Meer leerlingen is niet mogelijk. De school ontvangt een rekening via Nuffic.

Prijzen

De winnende school en de nummer 2 krijgen een award van Nuffic. Daarnaast mogen ze meedoen aan de regionale Team Mathematics Challenge in Engeland op de Tonbridge Grammar School for Girls in Tonbridge, Kent.

Let op: de Tonbridge Grammar School nodigt de school alleen uit voor deelname aan de Britse versie van de wedstrijd. Verblijf en ticket zijn hierbij dus niet inbegrepen. Het is helaas ook niet mogelijk dat een Nederlandse school de wedstrijd wint. Daarnaast kunnen de leerlingen die de TMC in Engeland hebben bijgewoond het jaar erop niet meedoen aan de Nederlandse versie van de wedstrijd.

Aanmelden

De deadline voor aanmelding is verstreken.

Heb je nog vragen over het toernooi, of wil je je leerlingen toch nog aanmelden dan kun je contact opnemen via tto@nuffic.nl.

Als eentaligheid tot het verleden behoort

30 januari 2020
Wat er misgaat als je meertaligheid benadert vanuit het oogpunt van de ‘eentaligen’ en hoe je het in de klas juist positief inzet.

Ouderbijdrage nu echt vrijwillig

18 december 2019
Leerlingen kunnen niet langer geweerd worden van activiteiten als schoolreisjes als ouders de vrijwillige bijdrage niet betalen.

Inspiratiemiddag Duits

18 maart 2020 12:15 - 16:00
Graafschap college, Doetinchem
Ben je docent of coördinator werkzaam in het (v)mbo? En kom je direct of indirect in contact met de Duitse taal? Kom dan naar de inspiratiemiddag Duits.

Junior Speaking Contest 2020

15 april 2020 12:00 - 17:30
De Lieve Vrouw, Amersfoort
Het thema van de Junior Speaking Contest 2020 is 'My Future is Now'.