Beschrijving

Op woensdag 18 september 2024 lanceren ROC Nijmegen en Nuffic een tweejarig programma waarin we samen bouwstenen ontwikkelen om Internationalisation at Home in het mbo duurzaam in te zetten: van beleid tot curriculum. Deze middag presenteren we je ons idee voor dit programma, kun je jouw wensen erin kwijt en kun je samen met je collega beslissen of je eraan wilt deelnemen. We bespreken de invulling van het programma met vragen als: Wie wil je erbij betrekken? Voor welke opleidingen is dit interessant? Wat voor hulp verwacht je nodig te hebben?

Opbrengst

1 doel, 2 jaar en 3 stappen: Bouw je mee?

In dit programma ontdek je de kracht van samenwerken en samen leren. Omdat het een meerjarig traject is, bouwen we aan een sterk gedragen fundament. Om zo Internationalisation at Home binnen het mbo ook echt in je curriculum te borgen.

Stap 1. Strategie Internationalisation at Home ontwikkelen
Stap 2. Internationalisation at Home in het curriculum
Stap 3. Verduurzaming van Internationalisation at Home in de toekomst

Met 2 experts per school (bijvoorbeeld een internationaal coördinator en een curriculumexpert) ga je Internationalisation at Home in je curriculum een plek geven, gekoppeld aan het internationaliseringsbeleid of strategie. Het doel is dat jouw studenten internationale competenties kunnen opdoen binnen de door jullie gekozen opleiding(en). Je kunt het geleerde meteen toepassen. Ons beoogde resultaat is dat in schooljaar 2026/27 Internationalisation at Home is geïmplementeerd.

Dagprogramma

De middag begint met een ‘walking lunch’ om ideeën uit te wisselen. Na een inspirerende lezing, gaan we in werksessies met elkaar aan de slag. We verbinden met een ronde tafelgesprek de uitkomsten: we vatten samen, verbinden en maken afspraken. We sluiten af met een gezellige netwerkborrel.

  • 12:00 inloop en walking lunch
  • 13:00 inspiratielezing
  • 13:30 werksessies
  • 14:45 rondetafelgesprek
  • 15:30 gezamenlijke afspraken maken
  • 16:00 netwerkborrel
  • 16.30 afsluiting

Voor wie?

Onderwijsprofessionals uit het mbo die Internationalisation at Home kennen en het verder willen vormgeven. Voor het programma zijn we op zoek naar maximaal 12 mbo-scholen met 2 personen per school die in een tandem gaan samenwerken. Bij voorkeur is dit een internationaal coördinator en een curriculumexpert of docent betrokken bij curriculumontwikkeling.

Kosten en aanmelden

De startersbijeenkomst is gratis. We vragen je wel om je af te melden mocht je toch niet kunnen komen.

Je kunt je t/m vrijdag 6 september inschrijven via de aanmeldlink bovenaan.

Vragen

Stuur voor vragen over de bijeenkomst een e-mail naar mbo@nuffic.nl.