Terug naar boven

Informatie over de bijeenkomst

Tijdens deze bijeenkomst in Goor (gemeente Hof van Twente) zie je mooie voorbeelden van internationalisering en wereldburgerschap op school. Hoe geef je ’t vorm, wat zijn de uitdagingen?

Kom meer te weten over Engels vanaf groep 1 en krijg tips over online samenwerken en uitwisselen met scholen over de grens en het aanvragen van subsidie via Erasmus+. En het is direct een leuke gelegenheid om een kijkje te nemen in een andere school en contacten te leggen met scholen in de regio.

De middag wordt georganiseerd door de stichting Openbaar Primair Onderwijs Hof van Twente (OPO), eTwinning, Netwerk Talen en Wereldburgerschap en English Language Teaching.

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Wereldburgerschap
  • Engels vanaf groep 1
  • Uitwisselingen
  • Subsidieprogramma Erasmus+
  • Online uitwisseling via eTwinning

Programma

13.00 – 14.00 uur Inloop en welkom met lunch, verzorgd door Buurtcentrum ’t Gijmink
14.00 - 14.30 uur Plenaire deel:
Inspiral talk door Jasper Kok, directeur bestuurder van OPO
14.30 - 14.45 uur Pauze
14.45 - 15.45 uur Keuze uit de volgende workshops:

1. Engels vanaf groep 1
Yeelen de Jong van Nuffic gaat in op het Nuffic Netwerk Talen en Burgerschap voor het primair onderwijs. Waarom is het een goed idee om vanaf groep 1 met Engels te beginnen? Nalan Atabek, coördinator internationalisering en English vult dit aan met de praktijk van de OPO-scholen, waar hoge scores worden gehaald voor Engels.
2. Werken aan wereldburgerschap
Svetlana van Schilfgaarde van Nuffic geeft inzicht in de manier waarop je als basisschool (wereld)burgerschap kunt aanpakken en laat daarbij zien waarmee Nuffic ondersteuning biedt.
3. Online uitwisseling met eTwinning
eTwinning ambassadeur Simone van Belkom-Poppelaars maakt inzichtelijk hoe je als leerkracht profijt kan hebben van het online-uitwisselplatform eTwinning. De praktijk in de klas wordt toegelicht door Rianne Kuiters-Broeke, leerkracht van OBS Stedeke in Diepenheim.
4. Hoe schrijf je een succesvolle Erasmus+ accreditatieaanvraag?
Jasper Kok deelt waardevolle inzichten en praktische strategieën voor het schrijven van een succesvolle Erasmus+ accreditatieaanvraag. Deze workshop is ontworpen om je uit te rusten met de kennis en tools die nodig zijn om met vertrouwen door het accreditatieproces te navigeren. Ook krijg je te horen wat de accreditatie de scholen van Jasper heeft gebracht.

15.45 - 16.30 uur Afsluiting en napraten

Aanmelden

De bijeenkomst is gratis.

Om je aan te melden voor deze bijeenkomst heb je een account nodig in ons klantenportaal. Dit account kun je zelf aanmaken.

Meld je aan

Vragen

Heb je vragen over deze bijeenkomst? Neem dan contact op met Floor Haanstra.