Terug naar boven

Doel van het seminar?

Om een internationale samenwerking te starten heb je 1 ding nodig: een enthousiaste en betrouwbare schoolpartner. Het kan soms lastig zijn om iemand te vinden waar je die klik mee hebt, en bovenal waar vind je iemand? Wij helpen je een handje!

Via dit partnerfinding seminar zullen we in twee middag sessies je kennis laten maken met mbo docenten door héél Europa. Door middel van een korte workshop en kennismakingsactiviteiten zul je binnen no-time contact leggen met diverse docenten waar je (hopelijk) een klik mee hebt. Een mooie basis voor een langdurige samenwerking.

Wat is eTwinning?

Dit seminar wordt georganiseerd door eTwinning. eTwinning is de online community voor scholen in Europa. Het biedt een gratis online platform voor scholen in Europa en een veilige online werkomgeving waarin jij kunt samenwerken. eTwinning is geïnitieerd door de Europese Commissie en is onderdeel van het Erasmus+ programma.

Het programma

Er staat een mooi programma op je te wachten, een mix van informatie over eTwinning, een interessante workshop en kennismakingsactiviteiten. In dit seminar staan de Sustainable Development Goals (SDG's) centraal, we laten je zien hoe je dit thema kunt integreren in een Europees samenwerkingsproject.

Het seminar vindt geheel online plaats via Microsoft Teams en wordt in het Engels gegeven.

23rd of November
14:00-14:15h Word of Welcome
14:15-15:00h eTwinning in a nutshell. + practical examples
16:00-16:15h Workshop: the SDG’s and how to integrate this theme in your eTwinning-project
16:00-16:15h Break
16:15-17:15h Let’s meet each other!

24th of November
14:00-14:15h Word of Welcome
14:15-16:00h Group Activity (Let’s create an eTwinning project)
16:00-16:20h Short presentation per group
17:00-17:15h Practical tips on how to continue on from this point

Aanmelden

Wil je graag meedoen met dit partnerfinding seminar, vul dan het aanmeldformulier in. Heb je een vraag over het seminar, stuur dan een e-mail naar etwinning@nuffic.nl.