Terug naar boven

Over de bijeenkomsten

 • Hoe kun je met internationalisering en wereldburgerschap aan de slag gaan, dichtbij en over de grens?
 •  Met welke activiteiten kun je starten? Welke passen goed bij de visie, het beleid en het curriculum van je school? Welke subsidies zijn er beschikbaar voor startende scholen en scholen die internationalisering verder willen ontwikkelen?
 •  Wat levert internationalisering en onderwijs in wereldburgerschap op? 

Ontdek het antwoord op deze vragen en meer tijdens een van de drie online bijeenkomsten voor vo-scholen. Deze worden gehost door gastscholen uit Culemborg, Zwolle en Middelburg  en zijn gratis toegankelijk. 

Tijdens de bijeenkomsten wordt o.a. ingegaan op de volgende voorbeelden van internationalisering: 

 • docenten- en leerlingenuitwisseling via het subsidieprogramma Erasmus+; 
 • werken aan wereldburgerschapsthema’s en Global Citizen Competences; 
 • internationale leerlingactiviteiten; 
 • versterkt talenonderwijs: Engels, Duits, Frans, Chinees; 
 • online samenwerken met scholen in Europa via eTwinning; 

Programma 

14.30-14.40: welkom, inleiding, peiling & quiz 

14.40 -15.35: presentatie gastschool via Microsoft Teams 

15.35-15.45: korte pauze 

15.45-16.30: interactieve uitwisseling en vragenronde met gastschool, deelnemers en Nuffic-adviseurs

Wist je dat...? 

Door deel te nemen aan het laatste programmaonderdeel, maak je kans op twee vrijkaarten voor onze “PO/VO conferentie 2021: Samen duurzaam internationaliseren” op vrijdag 18 maart 2022 in het Postillion in Bunnik! 

De gastscholen verzorgen een groot deel van de presentaties. Ze gaan in op hoe zij internationalisering en wereldburgerschap hebben vormgegeven. Wat waren uitdagingen? Wat zijn goede tips voor andere vo-scholen? Tijdens de presentaties kun je via de chat vragen stellen. Vanaf 15.45 uur is er volop ruimte om na te praten en vragen te stellen. 

Voor wie? 

Docenten, coördinatoren, schoolleiders en bestuurders in het voortgezet onderwijs die geïnteresseerd zijn in internationalisering en wereldburgerschap. 

Kosten 

De bijeenkomsten zijn gratis bij te wonen. 

Data en tijden

Bijeenkomst 1 

 • Datum: maandag 1 november 2021
 •  Host: Koningin Wilhelmina College (KWC) Culemborg
 •  Tijd: 14.30-16.30 uur 

Informatie: Het Koningin Wilhelmina College biedt de mogelijkheid tweetalig onderwijs te volgen en aan wereldburgerschap te werken op elke afdeling, van vmbo tot vwo. Het is een gecertificeerd lid van het Global Citizen Network en is daarmee een officiële Global Citizen School.

Iedere les heeft een internationaal en/of intercultureel tintje. Leerlingen voeren internationaliseringsactiviteiten uit zoals bij ondernemend leren, waarbij ze ondernemen koppelen aan kennismaken met andere culturen in hun eigen omgeving. 

De leerlingen werken gericht aan internationale competenties en werken samen met leerlingen uit diverse landen. De school biedt tevens versterkt onderwijs Frans, Duits en Engels en is lid van het netwerk linQ. Met grote regelmaat zijn er uitwisselingen met scholen uit andere landen. Kortom: een school waar de deuren en ramen altijd open staan. 

Aanmelden

Meld je aan

Om je aan te melden voor deze sessie heb je een account nodig in ons nieuwe klantenportaal. Dit account kun je zelf aanmaken. Als je daar vragen over hebt, kun je mailen naar events@nuffic.nl.
 

Vragen

Heb je inhoudelijke vragen neem dan contact op met po-vo@nuffic.nl. Heb je praktische vragen over  aanmelden of MS Teams, neem dan contact op met events@nuffic.nl