Terug naar boven

Over de bijeenkomsten

 • Hoe kun je met internationalisering en wereldburgerschap aan de slag gaan, dichtbij en over de grens?
 •  Met welke activiteiten kun je starten? Welke passen goed bij de visie, het beleid en het curriculum van je school? Welke subsidies zijn er beschikbaar voor startende scholen en scholen die internationalisering verder willen ontwikkelen?
 •  Wat levert internationalisering en onderwijs in wereldburgerschap op? 

Ontdek het antwoord op deze vragen en meer tijdens een van de drie online bijeenkomsten voor vo-scholen. Deze worden gehost door gastscholen uit Culemborg, Zwolle en Middelburg  en zijn gratis toegankelijk. 

Tijdens de bijeenkomsten wordt o.a. ingegaan op de volgende voorbeelden van internationalisering:

 • docenten- en leerlingenuitwisseling via het subsidieprogramma Erasmus+; 
 • werken aan wereldburgerschapsthema’s en Global Citizen Competences; 
 • internationale leerlingactiviteiten; 
 • versterkt talenonderwijs: Engels, Duits, Frans, Chinees; 
 • online samenwerken met scholen in Europa via eTwinning; 

Programma 

14.30-14.40: welkom, inleiding, peiling & quiz 

14.40 -15.35: presentatie gastschool via Microsoft Teams 

15.35-15.45: korte pauze 

15.45-16.30: interactieve uitwisseling en vragenronde met gastschool, deelnemers en Nuffic-adviseurs 

Wist je dat...? 

Door deel te nemen aan het laatste programmaonderdeel, maak je kans op twee vrijkaarten voor onze “PO/VO conferentie 2021: Samen duurzaam internationaliseren” op vrijdag 18 maart 2022 in het Postillion in Bunnik! 

De gastscholen verzorgen een groot deel van de presentaties. Ze gaan in op hoe zij internationalisering en wereldburgerschap hebben vormgegeven. Wat waren uitdagingen? Wat zijn goede tips voor andere vo-scholen? Tijdens de presentaties kun je via de chat vragen stellen. Vanaf 15.45 uur is er volop ruimte om na te praten en vragen te stellen. 

Voor wie? 

Docenten, coördinatoren, schoolleiders en bestuurders in het voortgezet onderwijs die geïnteresseerd zijn in internationalisering en wereldburgerschap. 

Kosten 

De bijeenkomsten zijn gratis bij te wonen. 

Data en tijden

Bijeenkomst 2 

 • Datum: maandag 8 november 2021 
 • Host: Carolus Clusius College Zwolle
 • Tijd: 14.30-16.30 uur 

Het Carolus Clusius College is een tto-school en is lid van het Global Citizen Network. Deze school heeft de Coronatijd aangegrepen om zelfonderzoek te doen: wie zijn wij en wat willen we uitstralen? Hierbij werden ook leerlingen en ouders bevraagd.

De identiteit van de school komt tot uitdrukking in de pijler wereldburgerschap die dient als kapstok voor alles wat met internationalisering te maken heeft. Ook loopbaanoriëntatie maakt daar onderdeel van uit. Het Carolus Clusius heeft hiermee een Erasmus+ accreditatie aangevraagd en gekregen.  

Aanmelden

Meld je aan

Om je aan te melden voor deze sessie heb je een account nodig in ons nieuwe klantenportaal. Dit account kun je zelf aanmaken. Als je daar vragen over hebt, kun je mailen naar events@nuffic.nl

Vragen?

Heb je inhoudelijke vragen neem dan contact op met po-vo@nuffic.nl. Heb je praktische vragen over aanmelden of MS Teams, neem dan contact op met events@nuffic.nl