Netwerkbijeenkomst Cilo

Speciaal voor de coördinatoren internationalisering van lerarenopleidingen voor po en vo en docenten die ‘iets’ hebben met internationalisering organiseren wij Cilo-netwerkbijeenkomsten.
Universiteit Utrecht, Minnaertgebouw
Leuvenlaan 4, 3584 CE, Utrecht, Nederland
Vrijdag 24 mei 2019
van 10:00 tot 16:00
Universiteit Utrecht, Minnaertgebouw
Leuvenlaan 4, 3584 CE, Utrecht, Nederland
Vrijdag 24 mei 2019
van 10:00 tot 16:00

Deelname is gratis voor Cilo-leden en voor genodigden.

Op het programma staan 3 sprekers:

  • Marcel van der Poel van de Hanzehogeschool Groningen. Hij zal iets delen over het bevorderen van interculturele vaardigheid als onderdeel van internationalisering van onderwijs. Op interactieve wijze gaan we op zoek naar de verwachte leeruitkomsten en de bewezen effecten van studie in het buitenland.
  • Marianne Driessen van het Nationaal Agentschap Erasmus+ bij Cinop. Zij presenteert de resultaten van een onderzoek naar de opbrengsten van Erasmus+ voor de professionalisering van docenten en andere onderwijsmedewerkers. Daarna wordt in een interactieve sessie verkend wat Erasmus+ kan betekenen voor docenten van de lerarenopleidingen.
  • Paul Stuit, docent bij Saxion, zal zijn good practice delen over een Erasmus+ -project dat Saxion uitvoerde met een basisschool uit de regio.

Tot slot zullen we een laatste keer feedback geven aan curriculum.nu over hun producten op het gebied van wereldburgerschap.

Aanmelden

Over de grens-dag mbo: ‘Niet alleen doelgericht, maar ook toolgericht’

20 februari 2019
Op 16 april vindt voor de tweede keer de Over de grens-dag plaats, dit keer bij ROC Midden Nederland in Amersfoort.

Nuffic Congres 2019

19 november 2018
Deel jouw successen en ideeën met de hele onderwijssector!