Live Q&A: studeren in het buitenland

Live-sessie op Facebook waarin WilWeg-ambassadeurs hun ervaring delen over studeren en stage lopen in het buitenland.
Maandag 12 november 2018
van 20:00 tot 20:30
Maandag 12 november 2018
van 20:00 tot 20:30

Zijn jouw studenten benieuwd hoe het is om op uitwisseling te gaan naar het buitenland? Tijdens deze Live Q&A mogen scholieren en studenten onze ambassadeurs het hemd van het lijf vragen over hun buitenlandervaring.

Canada en Duitsland

Lisa ging 4 maanden naar Montréal, Canada, en Cathelijne vertrok naar Münster in Duitsland. "Wij hebben allebei een fantastische tijd gehad en zijn enorm enthousiast geworden over studeren in het buitenland!"

Zijn je studenten benieuwd naar de ervaringen van Lisa en Cathelijne? Of hebben ze juist vragen over de voorbereiding, financiering of iets heel anders gerelateerd aan study abroad? Dan kunnen ze die stellen tijdens deze Live Q&A sessie.

Week of the International Student

We organiseren deze livesessies in het kader van de Week of the International Student. Tijdens deze week zetten we internationale studenten in Nederland en Nederlandse studenten met een buitenlandervaring extra in het zonnetje. In heel Nederland worden deze week evenementen georganiseerd. Bekijk www.nuffic.nl/wotis2018 voor het overzicht.

Provinciale stem kan ook internationaal zijn

12 maart 2019
Buurtaalonderwijs, diploma-erkenning, uitwisseling, stages en samenwerking over de grens. Diverse partijen in de grensprovincies vragen daar aandacht voor in hun verkiezingsprogramma.

Nooit eerder namen zoveel studenten eerst een tussenjaar

5 september 2018
Steeds meer studenten doen eerst een jaar ervaring op met werken en reizen voordat ze aan hun studie beginnen. Het afgelopen jaar was dat ruim een op de tien van de eerstejaarsstudenten.

Over de grens-dag 2019

16 april 2019 van 09:30 tot 16:00
ROC Midden Nederland, Amersfoort
Steeds meer studenten en medewerkers in het mbo gaan de grens over. Op de Over de grens-dag maak je kennis met alle aspecten van een buitenlandervaring.