Terug naar boven

Omschrijving

Duits en Frans staan vaak tegenover elkaar bij het kiezen van examenvakken. Deze LinQ-inspiratiemiddag geef je inzichten en ideeën hoe je leerlingen kunt enthousiasmeren voor het kiezen van een taal, maar ook hoe je als school door middel van samenwerking met alle moderne vreemde talen secties elkaar en de taalvakken kunt versterken.

De kennis en ervaring van LinQ-labelschool ‘het Cals College’ en onderwijsadviseur moderne vreemde talen Masja Mesie zullen inzicht geven hoe je met elkaar het taalonderwijs op school kunt vormgeven.

Programma

13:45 uur inloop
14:00 uur aanvang en opening
14:15 uur start inhoudelijke deel van de middag
15:15 -15:30 uur pauze
15:30 -16:15 uur workshops:
1. Ontwerpsessie
2. Good practice
3. Brainstorm – Logistiek van het kiezen van een taal
16:15 -16:30 uur samenkomst en afronding

Toelichting workshops

  1. Ontwerpsessie: Op korte termijn zelf ideeën/invullingen bedenken en eventueel ontwerpen. Na het verhaal van de keynote speaker raak je vast geïnspireerd. Samen ga je aan de slag met een opdracht waarin je leerlingen op de korte termijn kunt inspireren/motiveren voor het kiezen van Duits/Frans.

  2. Good practices: Docenten delen voorbeelden die zij hebben en kunnen ideeën van anderen opdoen. Je ontwerpt ter plekke niets. Neem zelf een Good practice mee of vertel er over. Zo kunnen jullie elkaar inspireren.

  3. Brainstorm – Logistiek van het kiezen van taal: Wat draagt er aan bij om leerlingen een goede motivatie te geven om Duits/Frans in de bovenbouw te kiezen? Duits en Frans en soms ook Spaans staan vaak tegenover elkaar bij het kiezen van een taal in de bovenbouw. Hoe kunnen de talensecties er samen voor zorgen een positief talenklimaat in de school te vormen?

Aanmelden

De bijeenkomst is kosteloos..

Om je aan te melden voor deze sessie heb je een account nodig in ons klantenportaal. Dit account kun je zelf aanmaken.

Wil je er bij zijn?

Meld je aan

Heb je zelf een geslaagd project of activiteit in het kader van ‘Kiezen voor talen’ dat je graag wilt delen? Neem dan contact met ons op via linq@nuffic.nl.

Namens het LinQ-team alvast hartelijk dank voor je aanmelding en graag tot 6 oktober 2022!