Kick-off: Maand van Taal en Wereldburgerschap in het basisonderwijs

Van 11 september tot 10 oktober 2020 vindt de maand van Taal en Wereldburgerschap in het basisonderwijs plaats. De maand wordt gestart met een kick-off.
Online
Vrijdag 11 september 2020 14:00
tot vrijdag 11 september 2020 15:00
Online
Vrijdag 11 september 2020
van 14:00 tot 15:00

We openen deze maand met de uitreiking van de internationaliseringsprijs en een lezing van geluksprofessor Leo Bormans over hoop en geluk in deze bijzondere tijd.

Tip: Meld je ook aan als je op 11 september verhinderd bent, maar de uitreiking en lezing graag later terug wilt kijken.

Over deze kick-off


Programma

14.00 – 14.15 uur: Uitreiking internationaliseringsprijs 2020

14.15 – 15.00 uur: Het Virus van Hoop & Geluk in Coronatijd (Leo Bormans)

Over de spreker

Leo Bormans

Wat leert het wereldwijd geluksonderzoek ons over menselijk gedrag voor, tijdens en na Corona? Onderzoeker, schrijver en inspirator Leo Bormans zoekt samen met ons naar het antwoord.

Van wereldleiders tot leerlingen. Leo Bormans reist de wereld rond om te vertellen over geluk. Zijn inzichten haalde hij op in de verschillende werelddelen. Hij geeft trainingen aan managers en schrijft ook boeken voor kinderen over geluk.

Bormans is auteur van internationale bestsellers als The World Book of Happiness en The World Book of Hope. Ook is hij o.a. Distinguished Lecturer in Happiness Research aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Tijdens deze lezing zal hij zijn inzichten delen over de rol van hoop en geluk in coronatijd.

Maand van de Taal en Wereldburgerschap in het basisonderwijs

Gedurende de Maand van de Taal en Wereldburgerschap kun je elke woensdagmiddag, donderdagavond en vrijdagmiddag webinars volgen over vroeg vreemdetalenonderwijs, wereldburgerschap en meertaligheid.

Bekijk het volledige webinaraanbod en schrijf je in voor de webinars van je voorkeur.

Aanmelden

Vragen?

Heb je een vraag over de Maand van de Taal en Wereldburgerschap in het basisonderwijs of de kick-off? Mail naar: po@nuffic.nl

5 tips voor een inclusievere middelbare schoolklas

6 juli 2020
Met deze tips maak je inclusie en diversiteit bespreekbaar met jongeren

Junior Speaking Contest: ‘Als het jouw verhaal is, komen de woorden vanzelf’

8 juni 2020
Bij de Junior Speaking Contest geven scholieren een speech in het Engels. De landelijke finales vinden normaliter plaats in het Onze Lieve Vrouwe Theater in Utrecht, maar door corona droegen de finalisten dit jaar hun speech online voor.

Maand van Taal en Wereldburgerschap in het basisonderwijs

11 september 2020 14:00 - 10 oktober 2020 21:00
Online
Van 11 september tot 10 oktober 2020 vindt de maand van Taal en Wereldburgerschap in het basisonderwijs plaats. Elke woensdag, donderdag en vrijdag kun je webinars volgen.