Junior Speaking Contest

Leerlingen uit de 2e en 3e klas havo/vwo dragen hun eigen Engelse speech voor tijdens de Junior Speaking Contest. Dit jaar is het thema 'What makes the world go round'.
Theater De Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13, 3811BP, Amersfoort
Woensdag 17 april 2019
van 12:00 tot 17:00
Theater De Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13, 3811BP, Amersfoort
Woensdag 17 april 2019
van 12:00 tot 17:00

De leerlingen bereiden een Engelse speech voor en dragen deze voor en beantwoorden vragen van het question panel. De wedstrijd is dus interactief.

De jury beoordeelt de speeches op inhoud, originaliteit en overtuigingskracht. Ook weegt de jury de presentatie mee en de manier waarop de leerlingen vragen beantwoorden. Tijdens de regionale rondes mag de speech niet langer dan 3 minuten duren, tijdens de finale is dat 4 minuten.

Programma

De regionale rondes vinden tussen eind januari en begin maart 2019 plaats op verschillende scholen verspreid door Nederland. De winnaars van de regionale rondes doen mee met de nationale finale in theater ‘de Lieve Vrouw’ in Amersfoort op 17 april 2019. Op 29 maart doen de finalisten een workshop ter voorbereiding op de grote finale.

Workshop voor docenten

Wij organiseren een workshop voor docenten. Daarin leer je hoe je je leerlingen kunt voorbereiden op de Junior Speaking Contest.

Lees meer over de docentenworkshop

Verzorg een voorronde

Wil je meer doen voor de Junior Speaking Contest 2019? Meld je school dan aan als gastheer voor een voorronde. Dat doe je gewoon via het formulier waarmee je je school aanmeldt voor de Junior Speaking Contest 2019.

Bekijk de informatie voor regiocoördinatoren‌ (37.7 kB)

Promotiemateriaal en informatie

Binnen een minuut nadat je het aanmeldformulier verstuurd hebt, ontvang je van ons een bevestigingsmail. Daar zitten 4 bijlagen bij met onder andere de spelregels, een scorefomulier en de flyer. Nadat je je school hebt aangemeld voor de Junior Speaking Contest sturen we je de posters toe.

Heb je vragen, neem dan contact met ons op via tto@nuffic.nl.

Deadline

Je kon je school tot en met vrijdag 12 oktober aanmelden voor de Junior Speaking Contest 2019. Wil je op de wachtlijst? Mail dan naar tto@nuffic.nl.

Tien dagen lang taal centraal

18 maart 2019
Buurtaalonderwijs, francofonie, de Duitse taal en Engels in het basisonderwijs staan binnenkort centraal in allerlei activiteiten. Reden voor Nuffic om de taal10daagse uit te roepen.

Internationalisering in het onderwijs raakt op stoom

31 januari 2019
Het opdoen van een internationale ervaring in het onderwijs wordt steeds gebruikelijker, blijkt uit de nieuwe publicatie Internationalisering in Beeld.

Team Mathematics Challenge

14 juni 2019 09:00 - 17:00
Broklede, Breukelen
Teams uit de 1e en 2e klas van tweetalig havo en vwo lossen wiskundige problemen op tijdens de Team Mathematics Challenge. Ze doen dat in het Engels en zo snel mogelijk.

Conferentie Taal en wereldburgerschap in het vo: the next level

15 november 2019 09:30 - 17:00
ReeHorst, Ede
In onze internationaler wordende samenleving spelen taal- en (wereld)burgerschapsonderwijs een hoofdrol. Kom naar de conferentie waar deze belangrijke onderwerpen centraal staan.