Junior Speaking Contest

Leerlingen uit de 2e en 3e klas havo/vwo dragen hun eigen Engelse speech voor tijdens de Junior Speaking Contest. Dit jaar is het thema 'What makes the world go round'.
Theater De Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13, 3811BP, Amersfoort
Woensdag 17 april 2019
van 12:00 tot 17:00
Theater De Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13, 3811BP, Amersfoort
Woensdag 17 april 2019
van 12:00 tot 17:00

De leerlingen bereiden een Engelse speech voor en dragen deze voor en beantwoorden vragen van het question panel. De wedstrijd is dus interactief.

De jury beoordeelt de speeches op inhoud, originaliteit en overtuigingskracht. Ook weegt de jury de presentatie mee en de manier waarop de leerlingen vragen beantwoorden. Tijdens de regionale rondes mag de speech niet langer dan 3 minuten duren, tijdens de finale is dat 4 minuten.

Programma

De regionale rondes vinden tussen eind januari en begin maart 2019 plaats op verschillende scholen verspreid door Nederland. De winnaars van de regionale rondes doen mee met de nationale finale in theater ‘de Lieve Vrouw’ in Amersfoort op 17 april 2019. Op 29 maart doen de finalisten een workshop ter voorbereiding op de grote finale.

Workshop voor docenten

Wij organiseren een workshop voor docenten. Daarin leer je hoe je je leerlingen kunt voorbereiden op de Junior Speaking Contest.

Lees meer over de docentenworkshop

Verzorg een voorronde

Wil je meer doen voor de Junior Speaking Contest 2019? Meld je school dan aan als gastheer voor een voorronde. Dat doe je gewoon via het formulier waarmee je je school aanmeldt voor de Junior Speaking Contest 2019.

Bekijk de informatie voor regiocoördinatoren‌ (37.7 kB)

Promotiemateriaal en informatie

Binnen een minuut nadat je het aanmeldformulier verstuurd hebt, ontvang je van ons een bevestigingsmail. Daar zitten 4 bijlagen bij met onder andere de spelregels, een scorefomulier en de flyer. Nadat je je school hebt aangemeld voor de Junior Speaking Contest sturen we je de posters toe.

Heb je vragen, neem dan contact met ons op via tto@nuffic.nl.

Deadline

Je kon je school tot en met vrijdag 12 oktober aanmelden voor de Junior Speaking Contest 2019. Wil je op de wachtlijst? Mail dan naar tto@nuffic.nl.

Praat mee over moderne vreemde talen en burgerschap

18 juni 2018
De ontwikkelteams van Curriculum.nu hebben hun tweede werksessies afgerond, waarin ze zich buigen over de vraag wat leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs moeten kennen.

eQuest vereenvoudigt internationalisering mbo

20 maart 2018
Meer mbo-scholen zouden de online community eTwinning moeten gebruiken, vinden Amanda van Dijk en Marcel Kuiten. Zij bedachten een raamwerk om dat eenvoudiger te maken.

CLIL Connect Conference 2019 - Dag 1

14 februari 2019 van 09:00 tot 18:00
U-residence, Brussel
Tweede Vlaams-Nederlandse conferentie over Content & Language Integrated Learning (CLIL) en meertalig onderwijs.

Introductietraining Global Perspectives Cambridge International

2 april 2019 van 09:00 tot 17:00
Walburg College, Zwijndrecht
Maak kennis met de programma’s, onderwijsconcepten en standaarden van Cambridge International.