Wat doen de leerlingen?

De leerlingen bereiden een Engelse speech voor, dragen deze voor en beantwoorden vragen van de jury en het publiek. De jury beoordeelt de deelnemers op inhoud, originaliteit en overtuigingskracht van hun speech. Ook weegt de jury hun presentatie mee en de manier waarop ze de vragen beantwoorden. Tijdens de regionale rondes mag de speech niet langer dan 3 minuten duren, tijdens de finale is dat 4 minuten.

Data en locaties

De regionale rondes vinden plaats op een aantal verschillende scholen verspreid door Nederland in februari 2022. De winnaars van de regionale rondes doen mee aan de nationale finale in theater De Lieve Vrouw in Amersfoort op woensdag 6 april 2022. We organiseren voor de finalisten een workshop om ze voor te bereiden op de grote finale.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Woordwolk met de Engelse woorden Animal Welfare, Alfpa/Beta, Future, Ambitions, Influencer, Science, Dreams, Opportunities, LGBTQIA+, Creative, Education, Activism, Social Media, Hope, Sports

Let op: We zijn ook nog op zoek naar scholen die een regionale ronde willen organiseren. We houden rekening met de corona-ontwikkelingen en kiezen op een later tijdstip in overleg voor een fysieke of online bijeenkomst. Wil je ons helpen? Vink het aan in het inschrijfformulier. Dan nemen we contact met je op.

Inschrijven en vragen

Je kunt je leerlingen niet meer inschrijven voor de Junior Speaking Contest 2021-2022

Heb je nog vragen? Mail naar tto@nuffic.nl.