Terug naar boven

Informatie over bijeenkomst

Tijdens het plenaire deel van deze bijeenkomst in Harlingen komt aan bod: 'Internationalisering, een breed begrip'. Tijdens de 5 workshops wordt ingezoomd op praktische mogelijkheden om te internationaliseren op school.

Programma

13.00-13.30: inloop met koffie en broodjes
13.30-14.00: plenair deel:

  • Welkom door Geu Luik, teamleider havo-atheneum en verantwoordelijk voor internationalisering op het RSG Simon Vestdijk, Harlingen.
  • Een andere blik op internationalisering door Robert Coelen (emeritus Professor NHL Stenden).
  • Wat doet Learning Hub Friesland? Door directeur Frank Hiddink.
  • Hoe internationaal is Harlingen? Door burgemeester Ina Sjerps.

14.30-15.00: pauze
15.00-15.45: workshops

  1. Uitwisseling door online samenwerken: Cora de Groot-Huizenga is docent Duits, eTwinning- ambassadeur en coördinator van Global Citizen School RSG Simon Vestdijk. Dit is een actieve school op het gebied van uitwisselingen, excursies naar het buitenland en eTwinning-projecten. Hoe ze eTwinning gebruiken en waarom ze Global Citizen School zijn geworden wordt duidelijk in deze workshop.
  2. Duits en Frans beter spreken en verstaan: bij het LinQ-netwerk krijg je hierbij praktische ondersteuning voor je taalonderwijs. Marie Louise Lubbers (LinQ-adviseur en docent Duits) legt uit.
  3. LearningHUBFriesland: ondersteunt Friese scholen bij het maken van internationaliseringsplannen en aanvragen Erasmus Accreditatie. Directeur Frank Hiddink legt samen met projectleider internationalisering van OSG Singelland Maaike Bergsma uit hoe dit werkt.
  4. CLIL en tweetalig onderwijs: overweeg je te starten met tweetalig onderwijs Engels? Dan is de CLIL-methode hierbij een belangrijk instrument. Petra Hatley-Richardson en Sietske Dijkstra van CLIL&more laten je kennismaken met behulp van een neptaal.
  5. Chinees, dat kan ook! Redenen om Chinees aan te bieden op jouw school, waar vind je een docent en wat is het Netwerk Chinees van Nuffic? Loes Lammertink, docent Chinees en projectmedewerker van het netwerk, maakt je enthousiast.

15.45-16.30: afsluiting met borrel.

Win een workshop of webinar!

Door deel te nemen aan het programma, maak je kans op het winnen van een Nuffic workshop of webinar op maat voor jouw school!

Aanmelden

Deze bijeenkomst is kosteloos.

Om je aan te melden voor deze bijeenkomst heb je een account nodig in ons klantenportaal. Dit account kun je zelf aanmaken.

Meld je aan

Lukt 't niet om een Nuffic account aan te maken of je aan te melden voor deze bijeenkomst, stuur dan een mail naar po-vo@nuffic.nl en wij zorgen voor de inschrijving.

Kun je er niet bij zijn op 11 november? Er vinden nog drie inspiratiebijeenkomsten op verschillende locaties plaats. Ook daar ben je van harte welkom!

Bekijk het programma van 3 november in Eindhoven
Bekijk het programma van 17 november in Bussum
Bekijk het programma van 8 december in Warnsveld

Vragen

Heb je inhoudelijke vragen of vragen over aanmelden? Neem dan contact op met Floor Haanstra.