Terug naar boven

Omschrijving

Deze bijeenkomst draait om het inzicht krijgen in het gedrag en de overtuigingen van de student omtrent duurzaamheid in relatie tot een buitenlandervaring. Een studie, studiereis of stage in het buitenland bieden kansen om internationale competenties op te doen, maar kan ook een negatieve impact hebben op de CO2-uitstoot.

Tijdens deze bijeenkomst zullen onderzoekers van Nuffic hun onderzoek naar de mate waarin studenten bezig zijn met duurzaamheid presenteren. Daarna gaan we in gesprek met elkaar over hoe je dit kunt vertalen naar je eigen onderwijspraktijk en komen we tot praktische tips die je mee kunt nemen naar je eigen instelling.

Programma

Tijdens deze sessie:

  • Hoor je meer over het recentste onderzoek van Nuffic naar de relatie tussen duurzaamheidsbewustzijn, -gedrag en een buitenlandervaring.
  • Delen we tips en organisaties die jou kunnen helpen duurzaamheid in je onderwijs of buitenlandprogramma te integreren.
  • Ga je in gesprek met andere professionals van onderwijsinstellingen op het onderwerp duurzaam internationaliseren.

Praktische informatie

Voorbereiding

Voor deelname aan deze sessie is er geen voorbereiding nodig.

Doelgroep

Professionals van bijvoorbeeld green en international offices van het hbo en wo. Met name als jij je bezighoudt met duurzaamheid op jouw onderwijsinstelling en/of als jij je bezighoudt met studenten die naar het buitenland gaan of uit het buitenland in Nederland komen studeren.

Datum

Maandag 9 september van 14:30 – 16:00 uur.

Taal

Nederlands

Aantal deelnemers

Er is plek voor 30 deelnemers.

Locatie

Online via Microsoft Teams.

Kosten

Deelname is gratis.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via onze portal, zie ook de registratiebutton bovenaan deze pagina.

Vragen

Voor vragen over deze sessie kun je terecht bij Nuffic Connects (nufficconnects@nuffic.nl)