Europees eTwinning-transborderseminar voor taaldocenten

Taaldocenten opgelet! Geef jij les aan leerlingen/studenten tussen de 16 en 19 jaar? Dan heb je de kans om namens eTwinning Nederland mee te gaan naar een Europees seminar in Cardiff.
Europees transborder-seminar voor taaldocenten
Cardiff, Wales
Donderdag 10 oktober 2019 09:00
tot zaterdag 12 oktober 2019 18:00
Europees transborder-seminar voor taaldocenten
Cardiff, Wales
Donderdag 10 oktober 2019
van 09:00 tot 18:00

Werk je in het voortgezet onderwijs of het middelbaar beroepsonderwijs? En wil je jouw oude lesmethodes vernieuwen en innoveren? Wil je dat je studenten nieuwe culturen ontdekken en ze laten samenwerken met studiegenootjes door heel Europa?

Dan kun je nu namens eTwinning Nederland mee naar een 3-daags seminar in Cardiff (Wales, Verenigd Koninkrijk). Op dit seminar zijn uitsluitend Europese taaldocenten aanwezig die lesgeven aan leerlingen tussen de 16 en 19 jaar. Het doel is contact leggen met een docent in het buitenland en een internationaal eTwinning-project opstarten.

Wat kun je verwachten?

Het thema tijdens het contactseminar is het ontwikkelen van innovatieve eTwinning-projecten en het leren van talen door een creatieve aanpak. Je kunt er verschillende workshops volgen die gericht zijn op taalpedagogiek. Ook krijg je tips om je studenten meer te betrekken bij je lessen. Daarnaast leer je hoe je online samenwerken kunt integreren in je (bestaande) lessen.

Binnen een paar dagen bouw je een groot internationaal netwerk op met docenten uit verschillende Europese landen waar je nog jaren van kunt profiteren. Het doel van het seminar is jou klaarstomen voor een eTwinning-project.

Naast de workshops zijn er vooral veel netwerkmomenten zodat je snel een collega-partner vindt. Bij terugkomst in Nederland heb je gegarandeerd een Europese collega waarmee je met jouw leerlingen/studenten kunt samenwerken via eTwinning.

Voor wie is het seminar?

Het Europese transborderseminar is voor docenten vreemde talen die werken in het voortgezet onderwijs (bovenbouw) of middelbaar beroepsonderwijs (leerlingen tussen de 16 en 19 jaar). Het maakt niet uit welke taal je geeft (Engels, Duits, Spaans, Frans of Chinees etc.) of al ervaring hebt met eTwinning. Zolang je je netwerk wilt vergroten en binnen 3 dagen een project op wilt starten is dit seminar geschikt voor jou!

Hoe maak je kans om mee te gaan?

Vul vóór 1 september het aanmeldformulier onderaan deze pagina in.

Voorwaarden:

  • De eTwinning Helpdesk Nederland maakt een selectie uit de ingestuurde aanmeldingen en beslist wie naar het seminar gaat.
  • eTwinning betaalt de workshopkosten, overnachtingen, maaltijden en drank gedurende het seminar.
  • De reiskosten en overnachtingen, maaltijden en drinken buiten het seminar zijn voor de rekening van deelnemer/school.
  • De reis en eventuele verzekeringen moet je als deelnemer of school zelf regelen.
  • Als deelnemer heb je goedkeuring van je school(leiding).

Meld je aan

Nuffic Congres: kies nu je workshops en presentaties

17 juni 2019
Volledig programma met meer dan 40 workshops en presentaties online.

Internationalisering in het EU-stemhokje

14 mei 2019
Onderwijsinternationalisering in Europa is vooral Erasmus+. Maar de EU kan meer doen, vinden verschillende partijen. Nuffic Actueel bekeek de verkiezingsprogramma’s.

Innovatieve eTwinning-workshop in Madeira

3 oktober 2019 09:00 - 5 oktober 2019 18:00
Innovatieve eTwinning-workshop, Funchal, Madeira
Werk je in het onderwijs en heb je ervaring met het opstarten van een internationaal project via eTwinning? Kom dan naar de Professional Development Workshop in Funchal, Madeira.

Save the date: eTwinning inspiratiemiddag

22 januari 2020 13:00 - 17:00
eTwinning bestaat binnenkort 15 jaar. Dat gaan we vieren, met jou!